Близо 2 милиона евро ще бъдат инвестирани за справяне с

...
Близо 2 милиона евро ще бъдат инвестирани за справяне с
Коментари Харесай

Близо 2 млн. евро ще бъдат инвестирани за справяне с нелегалната миграция

Близо 2 милиона евро ще бъдат вложени за справяне с незаконната миграция по Програмата за трансгранично съдействие сред България и Турция в интервала до 2027 година.

Сред целите по програмата са подкрепяне на бизнеса в зеления преход и интегрираното териториално:

Заложените ограничения в програмата за справяне с незаконната миграция, която слага съществени провокации сега, може да стартират най-кратки периоди, регистрират от Комитета за наблюдаване. 1,7 млн. евро ще бъдат ориентирани към образования и обмяна на опит за повишение на потенциала на полицейските ръководства за справяне с миграцията.

Ще бъдат финансирани още ограничения за възстановяване на сигурността, както и за доставка на профилирано съоръжение за техническа подготвеност на плановите сътрудници. Такива от българска страна ще бъдат регионалните дирекции на Министерството на вътрешните работи в Хасково, Ямбол и Бургас.

Сред целите по програмата са още подкрепяне на бизнеса в Зеления преход и интегрираното териториално развиване, като общият бюджет на програмата е 34 милиона евро.

От Комисията за наблюдаване регистрират и напредъка за трансгранично съдействие за предходните шест години. По програмата са били финансирани общо 101 взаимни плана на стойност 29 милиона евро.

Изпълнението на 98 от тях е завършило сполучливо, а изплатените средства са близо 25 милиона евро.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР