Близо 1870 граждани в Добричка област са се възползвали от

...
Близо 1870 граждани в Добричка област са се възползвали от
Коментари Харесай

Данъчни облекчения за над 4 милиона лева са ползвали граждани от НАП-Добрич

Близо 1870 жители в Добричка област са се възползвали от данъчни облекчения през 2017 година, които надвишават 4 600 000 лв.. Това оповестиха от НАП-Добрич.

По-малко налози са платили жители създали дарения, хора с краткотрайна неработоспособност, млади фамилии, закупили жилища с ипотечен заем, показва Красимир Павлов, старши специалист в звено "Комуникации ". От облекчения са се възползвали и данъкоплатци, които са създали персонални вноски за непринудено обезпечаване и застраховки.

От НАП-Добрич припомнят на жителите, че създалите дарения до края на декември, могат да понижат законно налозите си,които би трябвало да платят през идващата 2018 година. Данъчната основа може да бъде понижена с до 65 на 100, в случай че са изпълнени избрани условия.

При направени дарения за културата понижението на данъчната основа е с до 15 на 100, а за фондове за асистирана репродукция или за лекуване на деца - с до 50 на 100. Даренията за детски ясли и градини, учебни заведения и други просветителни институции, в това число, когато са направени в натура, също могат да понижат налога, показват от локалната приходна администрация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР