Близо 18 хиляди варненци вече са с поставена трета доза

...
Близо 18 хиляди варненци вече са с поставена трета доза
Коментари Харесай

Заболеваемостта се покачва: Близо 18 000 варненци вече са с трета доза ваксина

Близо 18 хиляди варненци към този момент са с сложена трета доза ваксина, заяви през днешния ден шефът на Регионалната здравна ревизия в крайморския град доктор Дочка Михайлова. По думите й 100 386 поданици на района са с две дози. Общият брой ваксини, сложени в региона, е малко под 258 хиляди.

Във Варна има три кабинета, където се прави имунизация на деца . Те работят с авансово записване. По думите на Михайлова до момента през тях са минали 20 деца.

Пред почивните дни, до 3 януари в това число, във Варна ще работят три пункта за слагане на ваксини. Работното време на всеки от тях е изнесено на страницата на РЗИ в интернет. Михайлова посочи, че пунктовете разполагат с всички типове ваксини .

Заболеваемостта във Варненско още веднъж се покачва, добави шефът на РЗИ. Ако през последните две седмици тя е била 326 на 100 000 души, единствено за през днешния ден цифрата към този момент е 354 на 100 000. В лечебните заведения в района има 252 свободни кревати за пациенти с COVID-19, от които 29 са за интензивно лекуване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР