Близо 1500 състезатели са заявили участие за Кауфланд София полумаратон,

...
Близо 1500 състезатели са заявили участие за Кауфланд София полумаратон,
Коментари Харесай

Близо 1500 души ще участват в полумаратона в София

Близо 1500 състезатели са декларирали присъединяване за " Кауфланд София полумаратон ", оповестиха уредниците от състезателен клуб " Бегач ". Регистрацията за първия независим полумаратон в столицата е отворена до петък, а конкуренцията ще се организира в неделя (13 май) от 9.00 часа.

Освен дистанцията от 21.1 км събитието включва и бягания по 5 и 10 км. Стартът и финалът ще са на площад " Св. Александър Невски ", а трасето минава най-вече в региона на Борисовата градина и някои централни елементи на града.

От " Бегач " припомнят, че дисциплините са подобаващи както за опитни бегачи, по този начин и за начинаещи. За всички участници на 21.1 км са планувани тениска за тичане и спомагателни награди. Всеки сполучливо приключил играч ще получи орден.

В програмата влиза и надпреварата RUN 4 EU – самодейност на представителството на Европейската комисия в България. В него могат да се включат възпитаници от цялата страна. Съревнованието сред тях е на самостоятелен (600 м, 5 км и 10 км) или колективен принцип. Отборите имат опция да изминат цялото трасе на полумаратона в щафета по 5 км.

 Стартът ще бъде даден в неделя в 9 ч. пред храм-паметника
© клуб

Стартът ще бъде даден в неделя в 9 ч. пред храм-паметника " Александър Невски ".

Стартовете на RUN 4 EU на площад " Св. Александър Невски " ще се проведат сред 9.00 и 9.30 ч. Състезанието е гратис, като всеки регистриран възпитаник ще получи тениска преди старта, както и орден след финала.

След ученическото съревнование програмата на 13 май ще продължи с лекоатлетически игри. Те ще са с отворен достъп и ще се водят от сертифицирани инструктори.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР