Близо 150 административни структури са подали заявление за присъединяване към

...
Близо 150 административни структури са подали заявление за присъединяване към
Коментари Харесай

150 ведомства са заявили готовност да обменят документи изцяло по електронен път

Близо 150 административни структури са подали заявление за присъединение към средата за електронен продан на документи (документооборот) към 9 октомври 2017 година Реални участници в системата за електронен документооборот са 25 администрации, множеството от които са общински. Това оповестяват от Държавна организация „Електронно управление“.

Документи с други административни органи напълно по електронен път могат да обменят Министерството на финансите и Министерството на правораздаването, Държавната комисия по хазарта, Агенцията по геодезия, картография и кадастър, Изпълнителната организация „ Одит на средствата от Европейския съюз“, Националният статистически институт и Централният указател на особените залози, както и три регионални администрации – на Пловдив, Добрич и Велико Търново. Към 9 октомври в тестова среда сполучливо е присъединена и Националната организация за приходите.

Реално включени към системата за електронен документооборот са 14 общини – Родопи, Руен, Челопеч, Димитровград, Стралджа, Антон, Мирково, Струмяни, Каолиново, Кричим, Брусарци, Чавдар, Крушари и Искър.

Със свое Решение № 357 от 29 юни 2017 година Министерският съвет задължи административните органи в период до 1 септември 2017 година да приведат системите си за електронен продан на документи в сходство с обединен механически протокол, одобрен от ръководителя на Държавната организация „ Електронно ръководство “. Целта е административните органи да употребяват единствено системи за електронен документооборот, които извършват обединен стандарт.

До края на 2018 година хартиеният продан сред административните структури би трябвало да бъде прекратен и администрациите следва да обменят документи само по електронен път.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР