Близо 15 000 електронни магазини бяха декларирани в НАП до

...
Близо 15 000 електронни магазини бяха декларирани в НАП до
Коментари Харесай

15 000 е-магазини декларирани в НАП

Близо 15 000 електронни магазини бяха декларирани в Национална агенция за приходите до крайния период 29 юни, оповестяват от приходната организация, представени от " Монитор ".  С промени в законодателството бяха въведени спомагателни условия към електронните търговци, които одобряват картови заплащания или такива посредством куриери, да подадат информация за уеб страниците си в Национална агенция за приходите.

Потребителите, от своя страна, могат да ревизират дали онлайн магазинът и търговецът, от който купуват артикули или услуги, са регистрирани посредством безплатната електронна услуга, предоставяна от Национална агенция за приходите на адрес: https://inetdec.nra.bg/index.html. 

В идващия месец от Национална агенция за приходите ще създадат контролни покупки от е-магазини, с цел да ревизират дали се съблюдават данъчните условия, предизвестяват от приходната организация. Анализ на ведомството сочи, че годишните вреди за бюджета от невнесени налози и осигуровки в онлайн търговията възлизат на към 170 млн. лева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР