Близо 14 години борба костват на Мисис България Свят 2019

...
Близо 14 години борба костват на Мисис България Свят 2019
Коментари Харесай

Смъртни заплахи за Мисис България Мира Стоянова

Близо 14 години битка костват на Мисис България Свят 2019 Мира Стоянова спасяването на незастроения й комплекс до Пловдив, разбра HotArena.

След като руснаци откраднали посочения за неповторим по архитектурата и луксозността си миниград, хубавицата довела борбата до сполучлив край. Новината заяви пред " България Днес " самата Мира Стоянова, която предходна през изключителни катаклизми, в това число закани за живота, тежки обети и война за спасяването на фамилната чест.

" Една доста дълга и тежка персонална борба. Беше и за достойнството и името на фамилията ми. Мога да кажа, че най-сетне я реализирах и през 2022 година в комплекса стартира нов градеж, който ще го възкреси от пепелта. Купувачите са българи, само че нищо повече не мога да кажа ", разкри първо пред " България Днес " Стоянова.

Новината прави началото на 2022 година още по-щастлива и за купувачите на жилища, които години чакаха да се настанят, а мнозина плашеха с протести. " Спасени са! Трябва да се довърши комплексът и хората ще си получат жилищата след дългите години, през които не можеха да влязат в домовете си. Това е една щастлива вест за всички. Много сила, непримиримост и поредност вложих и най-сетне нещата се случиха ", споделя още Стоянова.

Отново първо в извънредно изявление за вестника Мира Стоянова разкри през септември 2020 година, че руснаци излъгали фамилията й и откраднали фамилния им бизнес.

" Взеха ни го в Пловдив, който с такава любов строяхме, и затова той остана недовършен. Баща ми получи инфаркт, към мен се сипеха най-лошите закани, единствено че преживяхме всичко и оцеляхме ", показа тя.

Мира разкри душата си тогава 13 години след гръмкия скандал с незавършения строеж на комплекса. Именно фамилната компания на баща й Васил Стоянов е ангажирана с градежа на жилищния комплекс.

" Стоях на голата поляна тогава и мечтаех по какъв метод един ден това място ще се трансформира в великолепен комплекс за живеене. От дребна съм възпитана да строя и създавам, да бъда морална и отговорна ", споделя пред " България Днес " най-красивата омъжена българка за 2019-а. Фирмата на Мира и татко й се заема с градежа с още няколко свои съдружници. Тогава семейството разполагала с персонален арматурен двор и внасяли метали от Украйна за варненската корабостроителница.

" Баща ми бе сериозен бизнесмен, а проектът за комплекса бе изключително голям. Но ненадейно корабът потъна и всичко се срина. Преживяхме много тежък удар, откогато руските бизнесмени ни излъгаха и ни взеха комплекса. Хората бяха теглили заеми за да си купят жилища. А вместо това останаха без дом ", показа за първи път пред вестника Мира Стоянова. Плановете били градежът да се довърши до ключ и притежателите да се нанесат в своите жилища напролет на 2009 година. Това не се случва и година по-късно сметките на строителите са запорирани.

Мира не желае да навлиза в конкретика какво тъкмо се е случило по веригата. Споделя, че заканите за живота й, десетките останали фамилии без дом не по нейна виновност с изтеглени заеми за неполучените мечтани жилища и финансовият срив, който семейството изтърпял, я довели до най-тежкия интервал в живота й.

По-късно излиза наяве, че казусът с незавършения комплекс не е измама съгласно инспекция на прокуратурата, тъй като липсва умисъл в неизпълнението на договорните връзки. Закупените жилища са незавършени по независещи от вложителя причини. " Преживях какви ли не закани. Взеха ни всичко! Бавно и методично руснаците си направиха схемата. Баща ми се оказа подобаващата жертва и получи стабилен инфаркт ", споделя още за преживелиците преди десетилетие и до ден настоящ Мира Стоянова.

По това време Мира Стоянова е гадже с волейболния национал Любо Ганев. Самият той си купува три жилището в първокласния по план миниград - един огромен и два по-малки. По думите му подобен комплекс нямало и в София тогава, а в столицата Ганев щял да си купи освен 3, а 10 жилището.

" Като са го проектирали това градче, все едно са мислили за мен - всичко е пространно и комфортно. Селището е замислено по този начин, че като влезеш вътре, да не мислиш повече за нищо друго, да не мислиш даже да излезеш оттова ", споделя в изявление преди близо 14 години Ганев.

Сега, в първите дни на новата 2022 година, хоризонтът пред Любо Ганев и останалите притежатели на жилища е ярък. " Визията е напълно нова, обвързвана с посланието на феникса. Изключително съвременна, с топли цветове. Ще бъде нещо доста друго за Пловдив ", споделя още пред " България Днес " Мисис България Свят 2019.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР