Близо 100 са загиналите при катастрофалната серия от 30 торнада

...
Близо 100 са загиналите при катастрофалната серия от 30 торнада
Коментари Харесай

Броят на жертвите на торнадата в САЩ наближава 100

Близо 100 са починалите при пагубната серия от 30 торнада в Съединени американски щати. Стихията нанесе съществени вреди в 5 щата, цели градове са сринати със земята.

Десетки починаха в щата Кентъки в изумена от бедствието фабрика за свещи в град Мейфилд. 40 души от общо 110 са били избавени, само че съгласно губренатора на щата ще е знамение да се откри още някой жив. Ситуацията се усложнява и поради потърпевшата постройка на полицията и съоръжение на пожарникари. Почти няма човек в града, който да не е обиден.

" Ресторантът го имах от 38 години. Това беше фамилен бизнес. Отгледах фамилията си тук, тук работеха децата ми. Това е нашият роден град и той просто е опустошен, загубихме всичко ", споделя Мичъл Фоулър, притежател на ресторант в Кентъки.

Над 200 000 души в Тенеси и Кентъки са без ток. Губернаторът на Кентъки изиска да бъде оповестено изключително състояние, с цел да може щатът да получи федерална помощ.

" Това ще бъде, мисля, най-смъртоносната серия торнада, прекосявали в миналото през Кентъки.Сигурен съм, че броят на починалите е над 70.Той може да надвиши 100 ", сподели Анди Бишиър, губернатор на щата Кентъки.

Стихията опустоши и склад на компанията на Джеф Безос Амазон в щата Илинойс. Там са починали минимум шестима души.Издирвателните работи в региона не престават. Милиардерът изрази състрадание с туит.

Президентът Джо Байдън назова бедствието най-голямото в историята и съобщи,че държавното управление ще направи всичко, с цел да помогне на потърпевшите централни и южни елементи на страната.

" Джил и аз се молим, и го споделям най-искрено, молим се за тези, които изгубиха околните си хора, за тези които не са сигурни за ориста на околните си хора.Те изгубиха домовете си и работните си места. Това е покруса. Все още не знаем какъв брой души са починали и какъв е целият размер на вредите ", съобщи Джо Байдън, президент на Съединени американски щати.

Към потърпевшите от стихията щати са изпратени избавителни екипи, питейна вода и нужни артикули.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР