Близо 100% от българите (98%) смятат, че държавата трябва да

...
Близо 100% от българите (98%) смятат, че държавата трябва да
Коментари Харесай

Българите очакват държавата да овладее цените на тока и газа

Близо 100% от българите (98%) считат, че страната би трябвало да създаде механизми за справяне с високите цени на тока и доставката на газ за бизнеса. Данните показа Димитър Ганев от изследователския център " Тренд ". Докладът адресира най-актуалните и значими стопански провокации в България.
Откроява се тематиката за енергоносителите и енергоизточниците. 44% от всички запитани заявяват, че в края на годината персоналното им финансово положение ще бъде по-лошо в съпоставяне със в този момент, а 10% считат, че финансовото им положение им ще бъде по-добро. 39% не считат, че ще има усъвършенстване в тяхното финансово състояние през зимата.
Едно от най-важните решения за понижаване на инфлацията е стягането на паричната политика и свиването на експанзията на централните банки, уточни икономическият специалист Владимир Сиркаров.
По думите му инфлацията е най-деструктивният стопански феномен, който води след себе си верижно утежняване на цялата конструкция на стопанската система. 
Още тази зима инфлацията ще скочи над 20%, предвижда пред БНР доцент Григор Сарийски от Института за стопански проучвания на Българска академия на науките. style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР