Близо 100 000 руснаци са подали документи за постоянно пребиваване

...
Близо 100 000 руснаци са подали документи за постоянно пребиваване
Коментари Харесай

100 000 руснаци търсят убежище в Турция заради несъгласието си с войната

Близо 100 000 руснаци са подали документи за непрекъснато престояване в Турция след началото на войната в Украйна. От края на февруари се следи и повишено пазаруване на недвижима благосъстоятелност на съветски жители в Турция като главният интерес е в огромните градове Истанбул, Измир, Анкара и по средиземноморското крайбрежие. Смята се, че това са богати руснаци, които търсят метод да запазят парите си в миг, в който съветската страна надали може да подсигурява опазване на покупателната мощ на съветската рубла. Досегашните ползи за вложения на съветски жители в България, Черна гора и Хърватия, се реалокират към Турция, която съобщи своята допустимо най-неутрална позиция по отношение на съветската военна експанзия в Украйна.

От началото на март тази година към 85 000 украински жители са поискали статут на бежанци в Турция като огромна част от тях към този момент работят, въпреки и отчасти в сивия бранш. Страната обичайно употребява работна ръка от Украйна за летните си курорти като постоянно украинки са наемани като камериерки, друга работа в заведения за хранене и заведения или като туристически сътрудници.
 Украинските военни с краудфъндинг акция за бойни самолети 17 апр 2022 | Украинските военни започнаха акция за събиране на средства за финансиране на покупката на нови бойни...
Турция е мощно подвластна енергийно от Русия и има положителни позиции на съветските пазари за туризма си. Затова доста руснаци избраха точно Турция за своята лятна отмора за 2022 година Наблюдава се засилен интерес към резервации за идния летен сезон, откогато стартира войната.

Анкара играе забавно дипломатическо танго в рецесията сред Русия и Украйна, отбелязва Ройтерс като показва, че Турция не утвърди западните наказания над Москва и организира деликатна изразителност като заобикаля да атакува който и да е на фона на летящите обвинявания за военни закононарушения в Украйна.

„ Бихме били щастливи, в случай че Турция се причисли към глобите и затвори въздушното си пространство за съветски самолети “, сподели украински посланик, поискал анонимност. Анкара забрани на някои съветски военни кораби да минават през проливите й- Босфора и Дарданелите към Черно море с концепцията, че по този начин се лимитират военните доставки към Русия. Някои съветски кораби обаче към момента минават директно и биха могли да вършат доставки от сирийски води към Русия.

„ Молим турската страна да следи какво се транспортира от Сирия в Русия “, настоя украинският посланик.

Турция се опълчва на политиката на Русия в Сирия и Либия и анексирането на Крим през 2014 година Въпреки това турското държавно управление купи съветската система за противоракетна защита С-400, за която Анкара беше наранена от наказания на Съединени американски щати през декември 2020 г.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР