Близо 10 000 чеченци тръгват от Грозни към Украйна, за

...
Близо 10 000 чеченци тръгват от Грозни към Украйна, за
Коментари Харесай

10 000 чеченци заминават за Украйна по заповед на Рамзан Кадиров

Близо 10 000 чеченци потеглят от Грозни към Украйна, с цел да се включат в съветската военна интервенция. Видеа демонстрират по какъв начин бойците са натоварвани на рейсове от площада на града.

Държавният глава на републиката Рамзан Кадиров в послание към бойците си прикани украинския президент Володимир Зеленски да се извини на съветския президент Владимир Путин, оповестява " Русская весна ".

" Използвам случая да дам съвет на към момента настоящия президент Зеленски, до момента в който още не е станал експрезидент на Украйна, да позвъни по-бързо на нашия президент и висш главнокомандващ Владимир Путин и да помоли за опрощение ", сподели Кадиров.

Планира се чеченските бойци да се включат във военните дейности в най-горещите точки на Украйна, сподели още ръководителят на Чечня.

Още през вчерашния ден съветските медии оповестиха, че откъм Крим на територията на Украйна се придвижват чеченски подразделения от батальона " Восток ", които имат задачата да влязат в Мариупол откъм тила, с цел да го прочистят от неонацисти, оповестява онлайн изданието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР