Близо 1 700 многофамилни жилищни сгради вече са обновени по

...
Близо 1 700 многофамилни жилищни сгради вече са обновени по
Коментари Харесай

Вече са санирани близо 1 700 многофамилни жилищни сгради

Близо 1 700 многофамилни жилищни здания към този момент са актуализирани по Националната стратегия за енергийна успеваемост от нейния старт до края на март тази година. Общо 2022 здания в цялата страна имат подписани контракти за целево финансиране с Българската банка за развиване (ББР). В момента се правят строително-монтажни действия по 138 здания. 91 са на стадий техническо проучване, а за седем е оповестена социална поръчка за техническо проучване и проучване за енергийна успеваемост. Още 100 са с оповестена социална поръчка за строително-монтажни действия. По 17 здания няма стартирани действия.
В общините Бургас, Благоевград и Пазарджик са актуализирани и с въведени ограничения за енергийна успеваемост всички жилищни блокове със подписани контракти за целево финансиране. В Бургас приключените здания са 205, в Благоевград – 143, а в Пазарджик - 41. Сред останалите общини, където има подписани контракти за целево финансиране с ББР по програмата, с най-вече въведени в употреба блокове са Хасково – 82, Стара Загора – 72, София – 55, Пловдив – 50 и Перник 40. В община Хасково от 110-те здания с контракти за финансиране с ББР, по шест се работи, 10 са на стадий техническо проучване, а за 12 здания е оповестена социална поръчка за строително-монтажни работи.
В развой на обновителни действия са последните три здания с контракти в община Стара Загора, както и последната постройка в община Перник. В София 166 здания имат контракти с ББР за целево финансиране, като от тях се работи по 42, 32 са с оповестена социална поръчка за строително-монтажни работи, а 30 са в техническо проучване. Реновират се 13 здания в Пловдив от общо 73 с контракти за целево финансиране с ББР. Четири жилищни здания в общината са на стадий техническо проучване, а за пет има социална поръчка за строителни действия. По една постройка не са стартирани действия, включително и обследвания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР