Близко сме. Така кметът на София Васил Терзиев оптимистично окачестви

...
Близко сме. Така кметът на София Васил Терзиев оптимистично окачестви
Коментари Харесай

Васил Терзиев обнадежден за председател на СОС, но временен

" Близко сме. " Така кметът на София Васил Терзиев оптимистично окачестви обстановката в Столичния общински съвет и опциите за доближаване на политическите сили в него към избора на ръководител на груповия орган. Коментарът си той даде преди общественото разискване на бюджета на столицата за 2024 година, извършено в Аулата на Софийския университет.

Припомняме, че по-рано през днешния ден, макар  общинските съветници за седми следващ път не съумяха да се обединят към консенсусна фигура, която да изберат за техен началник. А извънредно пред News.bg спряганият за любимец Цветомир Петров заяви - отговорни, с цел да няма консенсус сред всички политически сили в последния миг били от " ИТН ",. По-късно обаче от партията на Слави Трифонов изрично отхвърлиха да са взели участие в договаряния за избиране на ръководител на СОС.

" Това е, което мога да ви кажа. Близко сме. Но би трябвало още малко настройка и оттегляне от някои политически сили, с цел да проработи този толкоз значим орган ", отговори на въпрос на News.bg Терзиев.

Ще се търсят всевъзможни формули за излизане от настоящото състояние, на което са пленник значими въпроси като, план-сметната за чистотата, парите за превоза и така нататък, акцентира той.

" Всички осъзнават, че има по-дълбоки проблеми, по тази причина стартират да търсят решения. Но поради поляризацията, която има в целия политически набор, всички насъбрани проблеми, по отношение на състава на общинския съвет - не е елементарно. Но отговорно мога да кажа, че всички вървят към доближаване към концепцията, че това би трябвало да го решим в идните дни, политическото позициониране да мине на втори проект и да мислим за измененията на жителите. "

Не се приказва за ротация, а за краткотраен ръководител, удостовери на наш въпрос кметът на столицата. " Далеч сме от това да имаме краткотрайно болшинство, само че до момента в който стигнем до това, не можем да оставим по този начин града. "
 СОС се спъна и в новото име - Цветомир Петров Обновена
СОС се спъна и в новото име - Цветомир Петров

След като и от седмия път СОС не си избра началник, Терзиев събра председателски съвет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР