Близките ни партньори в ЕС продължават да изказват загриженост по

...
Близките ни партньори в ЕС продължават да изказват загриженост по
Коментари Харесай

Христо Иванов: Няма война срещу прокуратурата

Близките ни сътрудници в Европейски Съюз не престават да изричат угриженост във връзка с върховенството на правото у нас. България е страната с най-вече наказания по " Магнитски ", обяви Христо Иванов от ПП-ДБ, който от името на създателите на измененията в конституцията, показа плана.

" Докато не приключим построяването на българското правораздаване като институционална рамка с високо доверие, не можем да  приключим базовото построяването на политическата система ", изясни той.   
-->
" В основата на правораздаването стои самостоятелния неутрален съд и с цел да имаме подобен би трябвало да утвърдим гаранции, без значение кой е, че законът ще бъде прибавен по един и същи метод само от позиция на обстоятелствата и правото ", добави той. И изясни, че това, което ще вършат през днешния ден, е извънредно значимо.  Той добави, че задачата е фундаментална.

" Няма война против прокурорите и прокуратурата, а угриженост ", сподели Иванов. 

Тези текстове на конституцията са покана за спор, сподели Иванов и благодари на Радомир Чолаков за извършените полемики. После изясни, че няма текстове, които самоцелно ще бъдат налагани. Всички рецензии щели да бъдат чути. Реформата стартира с измененията в текстовете на конституцията, само че тя не завърша с тях, акцентира той, съобщи novini.bg.   
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР