Близки, приятели и колеги изпратиха в последния му път убития

...
Близки, приятели и колеги изпратиха в последния му път убития
Коментари Харесай

Близки, приятели и колеги изпратиха Алексей Петров

Близки, другари и сътрудници изпратиха в последния му път убития преди седмица в столичния квартал „ Драгалевци “ предприемач Алексей Петров.

Още час преди началото на траурната гала пътят към православния гробищен парк „ Свети Архангел Михаил “ в квартал „ Бояна “ бе претъпкан. Близки и другари на баретата и предприемач Петров пристигнаха, с цел да почетат паметта му и да го изпратят, откакто на 16 август той бе показно разстрелян в квартал „ Драгалевци “ в София.

Опелото му, стартира в 11 часа. Сред присъстващите се откроиха Златомир Иванов – Баретата, сътрудниците на Петров от “Лев Инс ”, икономистите Никола Филипов и Владимир Сиркаров, политологът Стойчо Стойчев, Кристиян Бойков, посланици,  бизнес дамата Ваня Червенкова и щерка ѝ, политикът Александър Паунов от Българска социалистическа партия, ръководителят на Съюза за стопанска самодейност Кузман Илиев, юристите Ина Лулчева и Лъчезар Таков. На поклонението участваха и олимпийската шампионка Ивет Горанова и някогашният прокурор Роман Василев, заяви БГНЕС.

Други забавни лица, отишли да отдадат респект, бяха Пламен Бобоков, както и Марчело Джотов, който дружно с Петров бе обвиняем по делото „ Октопод “. На мястото бе и Кристиян Бойков, който бе упрекнат за приключването на данни от Национална агенция за приходите, а след това стартира да работи в областта на киберсигурността в една от компаниите на Алексей Петров.
Алексей Петров бе погубен на горска пътека във Витоша покрай Драгалевския манастир предходната сряда по време на разходка с негова позната
Покушението е осъществено малко след 12 часа. Две огнестрелни рани в тялото и в главата са предизвикали гибелта. По предприемача е стреляно с оръжие със специфични муниции, патрони с хидрошоков афект. Това демонстрираха резултатите от съдебно-медицинската експертиза.

Неговата придружителка е настанен в „ Пирогов “ в тежко положение бяха направени две интервенции. Към момента животът й е отвън заплаха.

Петров е предприемач, политик и учител, специалист по корпоративна сигурност и антитероризъм, президент на Българската и Балканската федерация по карате. Не съумява да избяга от ориста си и на 15 август 2002 година е осъществен несполучлив атентат против него. На 29 октомври година още веднъж е осъществен несполучлив атентат с гранатомет. На 13 ноември същата година Алексей Петров разгласи премия от 100 000 $ за информация кой стои зад неговия атентат.

В края на предходната седмица от Министерство на вътрешните работи подчертаха като водещи версии за убийството на Алексей Петров възмездие или задължения. Издирването на причинителите и поръчителите продължава без резултат, осведоми БНР.
Срещу някогашната барета имаше осъществени няколко атентата през годините.
През март 1999 година Алексей Петров е ранен в крайници от патрон на Киро Японеца в ресторант „ Перла “ в Драгалевци. Тогава публично е обявено, че стрелбата е инцидентна, а той е ранен от рикоширал патрон.

Втори несполучлив атентат против него е осъществен на 14 август 2002 година пред плувния комплекс „ Спартак “. В този ден пред басейна „ Спартак “ Алексей Петров е пресрещнат със залп от патрони от двама незнайни стрелци и е тежко ранен в гърдите и в крайници. Нападателите не са открити.

На 29 октомври 2015 година още веднъж е осъществен против него несполучлив атентат в кв. „ Кръстова вада “ в София. На 13 ноември същата година той афишира премия от 100 000 $ за информация за откриване на поръчителите и причинителите на атентата.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР