Близки, приятели и колеги изпратиха голямата българска актриса Емилия Радева

...
Близки, приятели и колеги изпратиха голямата българска актриса Емилия Радева
Коментари Харесай

Близки и приятели изпратиха Емилия Радева в последния ѝ път

Близки, другари и сътрудници изпратиха огромната българска актриса Емилия Радева в последния й земен път. Поклонението се извърши в столичния храм " Свети Седмочисленици ", съобщи БГНЕС.

" Емилия просто е един човек, който събираше в себе си толкоз доста и толкоз разнообразни качества. Тя беше прелестен сътрудник, прелестен сътрудник, прелестен човек. Само си помислете какъв брой дълго време те бяха семейство с нейния необикновен брачен партньор ", сподели артистът и ефирен водещ Петър Вучков и добави, че толкоз доста неща могат да се кажат за огромната българска актриса Емилия Радева с един сериозен, позитивен знак.

" Много ми е мъчително! Бог да елементарни Емилия ", добави той.

Актьорът Милен Миланов изясни, че неговите мемоари с Емилия Радева са персонални, тъй като с нея е играл една от първите си функции като млад актьор в едно от нейните популярни превъплъщения на Мадам Бовари.

" Но не тези са значимите мемоари за Емилия. Емилия Радева е от дребното хора, които имат в себе си мощта да оставя два загатна – споменът като актриса, като художник, и този спомен е доста мощен, тъй като Емилия беше неповторима и това е една от доста, доста огромните актриси на България ", съобщи той.

Миланов акцентира, че за нея би трябвало да остане и различен спомен, който малко на брой хора знаят: " Емилия беше човек с извънреден темперамент. Емилия беше от дребното хора, които можеха да споделят " да ", " не ", да не се свени да каже положителното и нямаше никаква прошка, когато трябваше да се каже неприятното. За да можеш да бъдеш такава персона, би трябвало да имаш доста мощен морал ".

Актьорът уточни, че Емилия Радева е била честен човек и на сцената, и в живота.

" Наистина мисля, че това е непрежалима загуба, по простата причина, че доста рядко, освен в нашата специалност, се раждат образци. Аз тая вяра, че тя въпреки всичко ще бъде образец. Дано ", сподели още Миланов.



Режисьорът Никола Петков е един от режисьорите, който е работил с Емилия Радева неведнъж, в това число и в последните ѝ години във групировката " Артисти със сребро в косите ". Пред БГНЕС той сподели: " Това беше една забележителна жена, майка, брачна половинка и велика артистка. Тя беше, може би, в случай че би трябвало да определим пет най-хубави български артистки, тя е вътре. А в случай че би трябвало да определим трагични артистки, тя е може би първа. "

" Ще запомня Емилия с това, че беше 100-процентова актриса. Силна жена, мощна актриса, с доста мощен темперамент – тези неща постоянно вървят дружно. Актриса, която може да изиграе всичко каквото пожелае. По принцип са малко такива актьори и ще я запомня с прелестния ѝ темперамент ", уточни актрисата Нона Йотова и показа, че двете са имали допирни точки в Театъра на армията.

" Уникален човек! Бог да я елементарни и скърбя, че си отиде, тъй като тя е от хората, които си мислиш, че в никакъв случай няма да си отидат. Има такива хора ", заключи Нона Йотова.

Емилия Радева е известна с функциите си в театрални поставки и игрални филми. Сред най-популярните й изяви на екрана са в " Матриархат ", " Иконостасът ", " Сиромашка наслада " и сериала " Дом за нашите деца ".

През 1974 година Емилия Радева е удостоена със званието заслужил актьор, а 6 години по-късно и със званието национален актьор. През 2003 година е наградена с медал Стара планина – I степен " за приноса си за развиването на българското изкуство и просвета ". През 2013 година е наградена с " Аскеер " за изцяло творчество.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР