Близки на починалата 21-годишна родилка в Горна Оряховица планират протест

...
Близки на починалата 21-годишна родилка в Горна Оряховица планират протест
Коментари Харесай

Близки на починалата 21-годишна родилка на протест пред МБАЛ-Горна Оряховица

Близки на умрялата 21-годишна родилка в Горна Оряховица възнамеряват митинг пред болничното заведение с гледище лекарите да дадат цялата информация за аргументите, довели до съдбовния край и дали става въпрос за лекарска неточност, заяви БНР.

Снощи фамилията, близки и другари на умрялата родилка се събраха на безмълвно бдение пред входа Съдебната палата във Велико Търново. Пред Българска национална телевизия те обявиха, че желаят правдивост и по тази причина са тук, макар че в болничното заведение в Горна Оряховица е назначена вътрешна инспекция, както и инспекции от прокуратурата и РЗИ. Хората са възмутени, че са получавали информация на порции и едвам през вчерашния ден околните на родилката бяха поканени да се срещнат с управлението на болничното заведение, с цел да им бъде обяснено какви са изяснените досега аргументи за гибелта на младата жена.

Близките на 21-годишната Данислава са уверени, че причина за гибелта ѝ е лекарска неточност. „ Всичко желая да се обясни, с цел да може да се разбере какво се е случило, за какво тук има неправда “, сподели приятелят на Денислава Кристиян Любенов.

Припомняме, че лекарите настояват, че пкойто се показал след раждането, а екипът направил всичко допустимо, с цел да овладее положението ѝ.

Веднага след гибелта на момичето в болничното заведение е назначена вътрешна инспекция, която още не е завършила. По случая се самосезира и Окръжната прокуратура във Велико Търново, откъдето също назначиха инспекция.

„ Новата информация ще бъде резултатът от протокола от аутопсията “, сподели пред БНР доктор Иван Иванов, шеф на МБАЛ „ Св. Иван Рилски ” в Горна Оряховица.

Жената е постъпила в лечебното заведение на 20 август, а секцио е осъществено няколко дни по-късно. По време на престоя е имала бъбречна рецесия, която е била овладяна. Въпреки опитите да се подтиква родова активност, такава не е почнала, посочи доктор Иванов. По думите му няма данни за предходни болести на умрялата родилка, която е била следена в извънболничната помощ.

„ За да се организира планово секцио, би трябвало да няма никакви проблеми. Преди секциото се прави консултация с интернист, пускат се проучвания, прави се обзор от анестезиолог. Има подготовка, която е наложителна. Синдромът, който е предизвикал огромната кръвозагуба на младата жена, няма по какъв начин да бъде очакван. Той може да се отключи и от самата интервенция. „ При него се получава привършване в организма на някои от факторите на кръвосъсирването. Това предизвиква солидни кръвоизливи във всички органи. Този синдром е необичаен “. В болничното заведение преди години е имало случай с подобен синдром, който е завършил удобно, добави пред БНР доктор Иванов. 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР