Близки на Десислава Иванчева и Биляна Петрова се събраха на

...
Близки на Десислава Иванчева и Биляна Петрова се събраха на
Коментари Харесай

Близки на Десислава Иванчева се събраха на протест в София

Близки на Десислава Иванчева и Биляна Петрова се събраха на митинг пред Съдебната палата в София в четвъртъквечер, осведоми Българска телеграфна агенция. Те упорстват присъдите им да бъдат анулирани.



Снимка: БГНЕС

Хората събират подписи, с които ще желаят и опрощение на наказаните. Молба за опрощение до президентската институция към този момент е подал и адв. Николай Хаджигенов, заяви самият той с пост във Facebook.

Рано в четвъртъксутрин органите на реда посетиха адреса на Десислава Иванчева и я водиха към пандиза в Сливен. Бившата кметица на Младост излъчи протичащото се в обществените мрежи.

Преди година някогашната кметица на регион Младост роди дете,с което тя ще може да се вижда, разяснява пред Дарик радио нейният юрист Николай Хаджигенов.

" Това не е казус, доста пандизчии имат деца. Ще може да си вижда детето. Няма да й вземат детето, тъй като тя имамайка, която, въпреки и стара, може да гледа детето ", изясни Хаджигенов.

В хода на правосъдния развой Иванчева прекара към три години в ареста или арестувана в дома си. " Те ще бъдат приспаднати от присъдата. Домашнят арест се зачита за изтърпяване на присъда ", посочи Николай Хаджигенов.



Снимка: БГНЕС

През април 2018 година ДесиславаИванчевабе арестувана дружно със заместничката си Биляна Петрова и посочения от прокуратурата за медиатор Петко Дюлгеров като тримата прекараха часове на многолюден столичен бул. с белезници на ръце.

Тогава от автомобила на Иванчева бяха конфискувани авансово белязани банкноти, дадени ѝ от строителния бизнесмен Александър Ваклин. Зрелищната акция бе водена от Иван Гешев, който по това време бе началник на Специализираната прокуратура.



Снимка: БГНЕС

Пред „ 24 часа ”, основният прокурор разяснява решението на съда. По думите му, профилираните съд и прокуратура са работели добре и поради днешното решение на Върховен касационен съд, хората, които са закрили профилираното правораздаване, ще мълчат гузно.

Арестът на Иванчева и Петрова, последван от задържането им в предварителния арест, доведоха до митинги в тяхна отбрана и опит за напън над държавното обвиняване и правосъдните сформира, гледали наказателния развой. Иванчева и Петрова до последно твърдяха, че са почтени и се оповестиха за жертви на битката с корупцията. Случаят беше употребен и за мотив при ликвидирането на органите на спецправосъдието, решението за което бе прокарано в предходния парламент.

В последна сметка обаче – три правосъдни инстанции – несъществуващите през днешния ден Специализиран и Апелативен профилиран углавен съд, както и Върховния касационен съд, издадоха ефикасни санкции на тримата подсъдими за осъществяването на корупционно закононарушение. Разликата е в размера на наказването, защото на първа инстанция Иванчева бе наказана на 20 години отнемане от независимост, до момента в който в този момент присъдата е понижена на 6 година, по нейни думи на 7 г,от която ще бъде приспаднат срокът на предварителния арест.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР