Блестящата усмивка е изключително важна както за жените, така и

...
Блестящата усмивка е изключително важна както за жените, така и
Коментари Харесай

5 евтини и лесни начина да избелите зъбите си

Блестящата усмивка е извънредно значима както за дамите, по този начин и за мъжете. Вижте няколко потребни съвета по какъв начин да избелите зъбите си в домашни условия, на ниска цена и елементарно:

Паста от ягоди

Да си миете зъбите с паста от ягоди може да ви звучи необичайно, само че в действителност има резултат. Смачкайте няколко ягоди, прибавете щипка морска сол. Сместа би трябвало да е изцяло гладка. Ябълчената киселина в ягодите оказва помощ за избелване на зъбите. Важно е обаче да знаете, че може да миете с ягодовата паста зъбите си единствено един път на две седмици.



Почистване с лимон

Лимонът освен ще избели зъбите ви, само че и ще направи дъха ви по-свеж.
Изстискайте сока на един лимон и го смесете с една щипка сол. С готовата примес жабурете устата си към 2 минути. Можете да вършиме това един път или два пъти седмично, само че не забравяйте незабавно по-късно да измиете зъбите си с паста за зъби, с цел да отмиете киселината.



Паста от куркума

Смесете 2 супени лъжици куркума, 1 супена лъжица кокосово масло и един филиз мента. Смелете съставките до изцяло гладка паста. Тази примес избелва зъбите и отстранява оцветяването от кафето и храните, освежава и дъха. Може да я употребявате един път седмично.



Бананова кора

Не бързайте да изхвърляте кората на банана, а обтрийте с вътрешната част зъбите си. Изчакайте пет минути, без да пиете или ядете. След това измийте зъбите си с естествена паста за зъби. Банановите кори съдържат субстанции, които почистват зъбната плака и вършат зъбите ви по-бели. Можете да го вършиме постоянно, тъй като няма да навреди на зъбите ви.

Паста от босилек

За да си извършите паста от босилек би трябвало да смелите листа от свеж босилек. С тази паста можете да миете зъбите си два пъти седмично. Босилекът отстранява плаката и прави зъбите искрящо бели.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР