Благой Георгиев - Благо Джизъса остава гол като пушка и

...
Благой Георгиев - Благо Джизъса остава гол като пушка и
Коментари Харесай

Джизъса разорен от хазарт, погнаха го лихвари

Благой Георгиев - Благо Джизъса остава гол като пушка и безусловно на улицата, откакто бе изритан от Златка Райкова, научи „ Уикенд ” . Оказва се, че някогашният футболист дължи големи суми пари на финансова компания, в това число и за неплатени сметки за вода. Кредиторите даже съумяват да го осъдят, заедно с родителите му, само че татуираният плеибой по този начин и не стартира да си заплаща. Причината надалеч не е неналичието на предпочитание, а обстоятелството, че Джизъса е изцяло опустошен.
През последните години Благой Георгиев на процедура е изискан от русата Златка, само че откакто плеймейтката му би шута, подаянията секват. Така единствените, които са склонни да го приютят, са неговите родители. Поне до момента в който не си откри нова държанка, която да спонсорира купонджийският му живот.

Грозният банкрут на Благой Георгиев се точи към този момент няколко години, изясняват осведомени. Крахът стартира след развода му с Есмер Омерова през 2018 година поради непрекъснатите му забежки. След като мълвата за изневерите му стига до чеченските родственици на Есмер, Благо е заставен безусловно на пожар да се изнесе към България. Успява да си вземе само два куфара облекла. До кръвно възмездие не се стига, само че Георгиев е заставен да остави след развода цялото си имущество в Русия на Есмер и синът им. Твърди се, че става дума за първокласен ресторант в Москва и сериозна сума пари. Георгиев въпреки всичко резервира за себе си баровската вила в столичния кв. „ Горна Баня ”, която години преди този момент си е построил със заеми.

Заради бягството си, Георгиев жертва и футболната си кариера в Русия. Твърди се, че след идването в София той разчита да си откри нов тим и по този начин да изкара още веднъж пари. Навика да обикаля нощните клубове всяка вечер му изиграва неприятна смешка. След непрекъснатите запои, Георгиев губи спортна форма и очакванията за нов контракт се изпаряват. По това време той стартира да играе и комар, настояват източниците ни.

Все отново шанса не го изоставя изцяло. Прясно разведеният плейбой заживява с плеймейтката Златка Райкова, която му роди още един наследник. Твърди се, че влюбената русокоска, демонстрира схващане към проблемите на Джизъса и поема издръжката на фамилията. С дребни изключения, като присъединяване във „ ВИП Брадър ”, Георгиев не изкарва никакви пари. В опит да рестартира кариерата си във футбола, Джизъса даже се съгласи да даде името си чартърен на съмнителни чеченски предприемачи. Като тяхно лице той предходната година опита да купи застрашеният от банкрут македонски гранд „ Вардар ” (Скопие), само че до договорка не се стигна. За сметка на това, разноските му за запои по кръчмите и незаконен хазарт, на секват. За известно време Благой разпродава наследствени ниви, край София с цел да си покрива разноските, само че и това кранче секва. Уж краткотрайната роля на Златка като глава на фамилията се оказва непрекъсната и след дълго самообладание тя най-после би шута на някогашния футболист.

За пакост, разноските на Георгиев надалеч не са единствено за ястие, кръчмарски купони и игра на зарове. Къщата в „ Горна Баня ” където се нанасят първоначално със Златка, по този начин и не е изплатена. Освен вноските по заема, Джизъса пропуща да си заплаща даже и сметките за вода, налог здания и такса боклук. След малко самообладание, компанията отпуснала парите за къщата си я взема назад през 2018 година Така Благо и Златка са принудени да се изнесат в апартамент чартърен. Палата, който преди този момент Благо Джизъса е обзавел с дизайнерски мебели, мигновено е разгласен за продажба. Офертата обаче не е негова, както се писа в медиите, а на кредиторите, които желаят 700 000 евро за къщата. Купувач бързо се намира, само че платените от него пари не стигат с цел да се покрият задълженията на Благой Георгиев. За това и компанията отпуснала му заема още веднъж го погва.

През 2019 г.  някогашният футболист дава обещание, че напълно скоро ще заплати, само че... очевидно не помни. Така кредитната компания завежда дело против него и естествено печели. От присъдата излиза наяве, че насъбраните сметки са за 46 472,95 лв. . Георгиев още веднъж дава обещание да ги изплати. През 2020 година Джизъса даже подписва особено съглашение, че ще се издължи на седем месечни вноски. Както можем да се досетим, сред обещания и действителност има голяма разлика. Закъсалият някогашен футболист не заплаща и лев.

Така преди няколко месеца се стига и до интервенция на арбитър реализатор. Твърди се, че с изключение на самият Благой Георгиев, като солидарни длъжници са привлечени и родителите му. В случай, че възрастните хора не се разплатят, то може да бъде продадена и тяхната къща. За момента вървят пазарлъци, чиито излаз към момента не е явен, изясняват осведомени.

„ Благой закъса грубо поради пристрастеността си по
хазарта. Загубил е на комар близо 1 милион лв. за последните 4 години. Това, съчетано с изневерите му, принуди Златка да му бие шута ”, споделят познати на разграничената двойка. А русокоската не крие, че е отвратена от него. „ Благой се оказа заплашителен отпадък ”, отсича Райкова, която съгласно околните й ужасно съжалявала, че му е родила дете.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР