Благотворителната организация за равенство между половете Chwarae Teg ще затвори след „перфектната буря“ от финансови проблеми

...
Благотворителната организация заяви, че е била неуспешна в подхода към
Коментари Харесай

Благотворителната организация заяви, че е била неуспешна в подхода към правителството на Уелс за спасителен пакет.

Правителството на Уелс каза „хаотичното прилагане“ на фонда за споделен просперитет от правителството на Обединеното кралство „уврежда ключови сектори“ на уелската икономика.

Sky News се обърна към правителството в Уестминстър за изявление.

Chwarae Teg е основана през 1992 г. и казва, че оттогава работи, за да гарантира, че жените могат да „влязат на работното място, да развият уменията си и да изградят възнаграждаващи кариери“.

В изявление председателят на Chwarae Teg Бордът каза, че неговият търговски клон, FairPlay Trading, който беше създаден през 2019 г., беше поставен в ликвидация миналата седмица.

Европейската служба за финансиране на Уелс (WEFO) също е информирала благотворителната организация, че е получила историческо авансово плащане, което " сега трябва да се обърне внимание".

„За да направим правилното нещо за нашия персонал, клиенти и други заинтересовани страни, контролираното закриване сега е единствената ни жизнеспособна опция", каза председателят Шарън Уилямс.

< p>„Признаваме, че това е отчайващо тъжна новина за нашия персонал, финансиращи и клиенти – но преди всичко за жените от Уелс, на които сме били толкова горди да служим толкова много години.“

Правителство на Уелс говорител каза, че са „разочаровани“ да чуят за закриването на Chwarae Teg.

„Благотворителната организация докосна живота на жените в Уелс, даде им глас и предостави на правителството на Уелс прозрението и доказателствата, необходими, за да направи крачки за постигане на истинска промяна", казаха те.

"За съжаление, това е пример за това как политиките на правителството на Обединеното кралство влияят върху организациите в Уелс."

Прочетете повече от Sky News:< br />Петиция за премахване на неизпълнените 20 мили в час в Уелс чупи рекорд
Служителите на Суонзи отменят стачката, след като учителят е „уволнен заради прекъсване на битката“

Служителите са информирани за ситуацията и е организирана консултация за колективно съкращаване в ход, казаха от благотворителната организация.

Тя работи с партньори, за да види дали някоя от нейните дейности може да бъде продължена чрез други агенции.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР