Благотворителен футболен турнир в помощ на 6-годишно дете събра аматьори

...
Благотворителен футболен турнир в помощ на 6-годишно дете събра аматьори
Коментари Харесай

"Играем за Яница": Футболисти от Италия и България събират пари за 6-годишно дете

Благотворителен футболен шампионат в помощ на 6-годишно дете събра дилетанти и експерти в Русе. В конкуренцията се включиха 34 тима с над 300 участници, които подариха близо 10 000 лв. за лекуването на дребната Яница Карачорова от крайдунавския град.

Кошмарът за фамилията на Яница идва преди няколко месеца, когато детето е диагностицирано с израстък в мозъка. Единственият късмет е лекуване в Германия, за което трябват 200 000 лева Организират се разнообразни акции за набиране на средства, измежду които е и футболният шампионат в Русе.

" От наш доста непосредствен другар научихме новината за самото заболяване на детенцето. Стана доста непринудено, взехме решение да организираме благотворителния шампионат, с който да можем да подпомогнем за лекуването в Германия. Изключително съм впечатлен от хората, които взеха решение да ни оказват помощ ", сподели пред bTV Младен Петков, който е уредник,

Подкрепа оказва и Теодора Стефанова, известна като " Ясновидката на Берлускони ". Тя притегля към идеята италиански футболни звезди.

" Това са Филипо Индзаги, Кристиано Виери, Кристиан Броки, Доменико Кришито и Пауло Ваноли. Съответно и Андрей Гълъбинов от националния тим. Аз се обадих по телефона, тя сподели " ще направя всичко допустимо, каквото мога ще ви оказа помощ " и по този начин се случиха нещата, за което желая да ѝ благодаря. "

За да оказват помощ на Яни, в шампионата се включват както дилетанти, по този начин и експерти. Сред тях е и капитанът на " Дунав " Русе Диян Димов.

" Смятам, че всеки един човек, който има сърце, би трябвало да поддържа това прелестно дете. Още веднъж му поисквам да се оправи по най-бързия метод и веселя се, че толкоз доста хора откликнаха. Футболът като цяло е да сплоти хората и виждам, че има доста положителни хора ", разяснява Димов.

Протегнатата ръка от толкоз доста хора дава вяра на фамилията на Яница.

" Не съм очаквала, само че в действителност има доста положителни хора и от чужбина, и от Америка, просто отвред ми пишат, пращат, доста съм признателна, в действителност не съм очаквала такава съпричастност и толкоз положителни хора с такива сърца, доста им благодаря… Яни е доста положително дете, будно, доста обича да рисува, в този момент до момента в който бяхме в болничното заведение непрекъснато рисуваше картинки на доктори, на баба, на вуйна, на всички. Много положително детенце, не заслужава това, което му се случи ", сподели майката на Яница - Лина Петкова.

Сумата от 200 000 лева за първата терапия в Германия, която стартира на 11 юли, към този момент е събрана. Предстоят още две, като всички се надяват те да оказват помощ на Яни да пребори заболяването и да оздравее.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР