Благотворителен базар и концерт в подкрепа на мира в Украйна

...
Благотворителен базар и концерт в подкрепа на мира в Украйна
Коментари Харесай

Благотворителен концерт и базар за мир в Украйна в Морската градина във Варна

Благотворителен базар и концерт в поддръжка на мира в Украйна се организира през днешния ден на входа на Морската градина във Варна.

Певци и детски креативен сформира показаха националния фолклор на Украйна и си пожелаха мир. Те благодариха на България за топлия банкет и гостоприемството. Благотворителният базар на картини с типичната за страната национална живопис - Петриковская роспис, са нарисувани от украински деца.

" Ние, украинските майки, се обединихме, с цел да покажем, че Украйна желае мир. Молим се да спре убиването на нашите деца с цел да може те да имат щастливо детство, да танцуват, да пеят. С концерта на украинските деца, които демонстрират своя гений на хората във Варна, желаеме да покажем какъв брой мощна и надарена е Украйна – страна на красивите хора, на красивите деца и ние се молим войната да бъде прекъсната ", сподели Олга Обласова – уредник на концерта и специалист в Украинския културен фонд.

Средствата от продажбата им ще бъдат дарени в помощ техните сънародници, които сега са в България.

" Трябваше да бягаме от нашия град Николаев, тъй като всекидневно го бомбардират. Когато падна бомба, аз взех решение, че би трябвало да спася щерка си. Не знаех накъде да избягам, само че благодаря на България, която ни одобри. Живеем в този момент тук, само че доста желаеме да се приберем у дома и доста се надяваме, че скоро ще има мир и Украйна ще остане цяла, по този начин както беше преди ", показа Диана Гаврилова – гр. Николаев.

Репортер: Нора Бочева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР