Благоевградският окръжен съд наложи наказание „Лишаване от свобода“ за срок

...
Благоевградският окръжен съд наложи наказание „Лишаване от свобода“ за срок
Коментари Харесай

Тежко наказание! 12г. затвор за Марио, ранил трима с нож пред Младежкия дом в Благоевград

Благоевградският областен съд наложи наказване „ Лишаване от независимост “ за период от 12 /дванадесет/ години при първичен „ непоколебим режим “ на изтърпяване на наказването на Марио Стоянов

24-годишният мъж е приет за отговорен за това, че на 23. 11. 2017 година, към 05:50 часа в гр. Благоевград, на мост при Младежки дом, наоколо до пиаца на таксиметрови коли, посредством нанасяне на удари с нож, е направил опит съзнателно да убие А. К. от гр. Петрич и С. Д. от гр. Велинград, като действието е осъществено по хулигански подбуди и е останало незавършено, заради независещи от дееца аргументи.

Състав на Окръжния съд е признал за отговорен подсъдимия и по другото му повдигнато обвиняване, а точно, че на 23. 11. 2017 година, към 05:50 часа в гр. Благоевград, на мост при Младежки дом, наоколо до пиаца на таксиметрови коли, е предизвикал на Я. Д. от гр. Луковит, посредством нанасяне на удар с нож, лека телесна щета, предизвикала му краткотрайно разстройство на здравето, неопасно за живота, като действието е осъществено по хулигански подбуди, закононарушение по член 131, алинея 1, т. 12, прочие 1, във вр. с член 130, алинея 1 от Наказателен кодекс.

За това действие, съдът е осъдил подсъдимия да изтърпи наказване „ Лишаване от независимост “ за период от 6 /шест/месеца при първичен общ режим, като на съображение член 23, алинея 1 от Наказателен кодекс, подсъдимият е наказан да изтърпи едно общо наказване всред наложените му в размер на по-тежкото от тях, а точно наказване „ Лишаване от независимост “ за период от 12/дванадесет/ години при първичен непоколебим режим.


Подсъдимият е наказан да заплати на потърпевшите - С. Д. и А. К. сумата от по 30 000 /тридесет хиляди/ лв., ведно със законната рента, представляваща обезщетение за породени от закононарушението неимуществени вреди.


Присъдата, която не е дефинитивна, може да се апелира или стачкува в 15-дневен период пред Апелативен съд град София. Припомняме, че кървавият екшън стана поради момиче, другарка на Стоянов.

П. Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР