Blagoevgrad24.bg Предстои постепенно и плавно отваряне на детските градини, което до

...
Blagoevgrad24.bg
Предстои постепенно и плавно отваряне на детските градини, което до
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Рисковано е децата да се отглеждат от бабите и дядовците

 Blagoevgrad24.bg Предстои последователно и гладко отваряне на детските градини, което до седмица ще бъде реалност, заяви пред Радио Фокус проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Центъра по заразни и паразитни заболявания и член на Националния действен щаб.

Той посочи, че доста деликатно се следи опитът на страните, които към този момент са отворили детските градини, само че акцентира, че у нас би трябвало да се регистрира и фактът, че немалка част от децата живеят дружно с бабите и дядовците си, което е рисково за възрастните хора.

" До седмица ще имаме някои решения. Предлагат се няколко сюжета. Едното е при редуцирани брой на децата в групите, при рекомендации за съблюдаване на ограничения, тъй че да може родителите, които желаят да пуснат децата си на детска градина, да се върнат на работа. В момента Министерство на здравеопазването прави анкета за настройката на родителите - склонни ли са да ги пуснат, при какви условия, в случай че са по-малко на брой, какъв брой да са в група. Всичко това доста деликатно преценяме “, съобщи той.

Проф. Кантарджиев добави, че до края на годината може би ще имаме позитивни данни за използване на ваксина против ковид. Лошото съгласно него е, ако вирусът претърпи смяна и се наложи годишно имунизиране, както е при грипа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР