Благоевград. Снимка: Методи Байкушев, Фейсбук В града, обгърнат от снежна покривка,

...
Благоевград. Снимка: Методи Байкушев, Фейсбук
В града, обгърнат от снежна покривка,
Коментари Харесай

Кметът, който не седи в кабинета си: Байкушев излиза на терен по време на снегопочистването

Благоевград. Снимка: Методи Байкушев, Facebook

В града, обхванат от снежна завивка, кметът Методи Байкушев сподели нов модел на градско ръководство , който надминава упованията на жителите и трансформира визиите за локалната власт.

Въпреки изобилния снеговалеж, който продължи близо 5 часа, Байкушев персонално управлява екипите на Оперативна програма „ Чистота “ , работещи до късно вечерта, с цел да обезпечат сигурността и достъпността на градските артерии.

„ Приоритетът ни беше да докараме всички съществени улици до асфалт и да хвърлим първата доза сол “, показа градоначалникът в обществените мрежи.

Инициативата на кмета не стопира дотук. Планирано е при нужда още веднъж да излязат снегорините, последвани от следващото разхвърляне на сол . По-широките тротоари също са почистени, а кошовете за сол в другите квартали са заредени, с цел да се приготвят за вероятно замръзване.

„ Утре заран ще е заледено на доста места. Няма по какъв начин да обработим целия град, тъй че приканвам жителите, в случай че не е незабавно, да останат у дома “ , прибавя Байкушев.

Тази самодейност провокира вълна от позитивни мнения измежду локалните поданици . Един от тях гласи:

„ Наистина за пръв път виждам кмет на регионален град да излезе със снегорините в среднощ. Разликата сред предходните ръководства и в този момент е галактическа. Г-н Байкушев се подрежда измежду изчезващия тип хора – индивиди с огромно Ч! “

Такива дейности акцентират смисъла на директното присъединяване и ангажимент на кмета в решаването на проблемите на града. Методи Байкушев се трансформира в управленец, който слага персоналния образец на напред във времето пред своите съграждани. Едно нещо е несъмнено – Благоевград се трансформира под неговото управление .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР