Благоевград. Повече от 100 доброволци на Българския младежки червен кръст

...
Благоевград. Повече от 100 доброволци на Българския младежки червен кръст
Коментари Харесай

Благоевград: Повече от 100 доброволци на Българския младежки червен кръст участват в Националното събрание на организацията в града

Благоевград. Повече от 100 доброволци на Българския юношески червен кръст (БМЧК) вземат участие в Националното заседание на организацията в Благоевград, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин . Събранието ще се организира в границите на 3 дни. Откриващото съвещание на Националното заседание на БМЧК се организира в аудиторията на Балкански научен център към Американски университет – Благоевград, а хазаин е Областната организация на БЧК – Благоевград. То стартира с музикален привет от фолклорна групировка „ Пиринска китка ” към Центъра за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград.
Благоевград за първи път е хазаин на Националното заседание на Български юношески червен кръст. Червенокръсткият конгрес ще премине в две елементи. През първия ден ще бъдат прегледани и подложени на гласоподаване доклад за активността на организацията за миналата за миналия мандат (2017-2019) и доклад на Комисията по сходството.
За 2 април предварителният дневен ред планува избор на управителни органи на младежката организация, включително - избор за ръководител на БМЧК, членове на Изпълнителния съвет и консултант по сходството. В този ден е планувано също приемане на годишен проект за активността на БМЧК през 2019 година и насоки за развиване на активността на БМЧК до 2021 година. Официални посетители са ръководителят на БЧК акад. Христо Григоров, зам.-генералният шеф на БЧК доктор Славита Джамбазова, шефът на Секретариата на Областния съвет на БЧК – Благоевград Йорданка Стойчева, сътрудници и съидейници на организацията, регионалният шеф Бисер Михайлов, представители на държавни и културни институции.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР