Благоевград. Много емоции, интересни забавления, базари, инсталации и игри е

...
Благоевград. Много емоции, интересни забавления, базари, инсталации и игри е
Коментари Харесай

Благоевград: Общината е подготвила богата съпътстваща програма за фестивала „Франкофоли“

Благоевград. Много страсти, забавни занимания, базари, съоръжения и игри е подготвила Община Благоевград в съпътстващата стратегия за “Francofolies. Благоевград ” 2018. Всички определени събития ще бъдат с вход свободен и налични жителите и гостите на регионалния център. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Пред мол „ Ларго “ ще бъде ситуиран Информационен- туристически център. На шатрата ще бъдат предлагани тематични гривни, тениски, значки и карти, сувенири с логото на фестивала. Информационен център ще има и в парк „ Македония “ за облекчение на гостите на събитието.
На 21 юни от 15.00 часа в Алианс франсез Благоевград ще стартира Караофолис - караоке с френска музика. Всеки обожател, който обича да пее ще има опция да покаже своите способности и заложби, да се забавлява и да срещне нови другари под звуците на френски шлагери. В същия ден, от 16.00 часа Мира Радева ще показа своя театър “Франция, Моя Любов ” в Stage Bar. Той пресъздава магията на френската музика и просвета, посредством песните и историите на емблеми като Едит Пиаф, Шарл Азнавур, Жо Дасен, Далида, Ив Монтан, Лара Фабиан. Спектакълът ще бъде със надписи за френската аудитория и ще бъде безвъзмезден в границите на фестивал „ Francofolies. Blagoevgrad “ 2018.
Забавни креативен ателиета на Фондация „ Easy Art “ ще радват дребни и огромни поданици и посетители на Благоевград през двата дни на фестивала „ Франкофоли “. Шатрите ще бъдат ситуирани, в градинката пред хотел „ Монте Кристо “, където ще дават опция на малчуганите в града да творят и създават най- разнообразни неща, свързани с Франция. Програмата включва работилници по архитектура с направа на 3 D модели на Айфеловата кула и Триумфалната арка, работилнички за бижута в цветовете на френското знаме, за мода от времето на Луи XIV, за направа на принтове със знаците на Франция, които могат да се вършат както върху хартия, по този начин и върху донесени от посетителите тениски. За спомен от фестивала всеки ще може да направи собствен франкофонски магнит, а на ръката си ще може да напише името на Francofolies с къна.
Привържениците на забавните и разнообразни артикули, ще се допрян до творчеството на млади дизайнери, които ще показват своите „ изкушения “ на „ Арт фест “. И през двата дни всеки, който обича ръчно правени украшения и декорации, сувенири и козметика ще има опция да си закупи и да се запознае от близко с производството на био артикули. Работилничките, в които ще може да намерите разнообразни и цветни „ изкушения “ ще бъдат ситуирани на улица „ Сандо и Петър Китанови “ сред заведенията Memo и Raffy. Младите дизайнери ще преобразят пространството с изкуство, музика и ателиета за гении.
Съпътстващата стратегия включва и шатра на издателство „ Колибри “, където всеки може да откри книгата на надарения участник в тазгодишното издание на фестивала “Francofolies. Blagoevgrad “ Винсент Винел. Тя ще бъде ситуирана наоколо до хотел „ Монте Кристо “. Фотографска галерия ще радва гостите на четвъртото издание на „ Франкофоли. Благоевград “. В нея ще бъдат показани фотографски фрагменти от всички концерти на българското издание на “Francofolies ”. Изложбата ще бъде подредена пред Stage Bar.
На 22 юни от 17.00 часа посетители от Пловдив ще показват театър в Общински Куклен спектакъл. Пред МОЛ „ Ларго “ от 10.30 часа на 23 юни ще покажат пантонима, като идеята е благотворителна, а събраните средства ще отидат за Център за краткотрайно престояване на потърпевши животни „ Оскар и Лора “.
На 23 юни от 15.00 часа, в Stage Bar гости ще бъдат посрещани с Welcome drink. Ще бъдат предлагани френски питиета и ликьори с разнообразни аромати и незабравими усети. Всеки франкофон ще може да опита многообразие от предлаганите артикули. Всичко това ще се случва под съпровода на пианото на маестро Александър Кипров. Талантливият музикант ще радва посетителите с джаз импровизации по музиката на най- известните френски реализатори, като Едит Пиав, Шарл Азнавур, Жо Дасен и други.
От 17.00 часа в градинката пред Национална агенция за приходите, брейк- гении ще покажат умения в петото юбилейно издание на „ Кралете на запада “. Паралелно с брейк танците ще се организира и „ Графити фест “. Много цвят, темп и положително въодушевление чака жителите и гостите на Благоевград.
Община Благоевград е подсигурила брошури, с изложение на заведения, в които може да намерите френска кухня и обичайната българска такава. Във флаерите ще бъде разказана и програмата за двата фестивални дни, с разказани дни, часове и място на осъществяване.
Концертите и през двете вечери стартират от 18.00 часа, с DJ-сет в парк „ Македония “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР