Благоевград е мултинационален град, тук от години живеят хора с

...
Благоевград е мултинационален град, тук от години живеят хора с
Коментари Харесай

Кметът Илко Стоянов по повод откриването на македонски културен клуб: Надявам се този клуб да не е повод и да не е с цел създаване на напрежение

Благоевград е мултинационален град, тук от години живеят хора с разнообразни националности, нямаме никакъв проблем между тях, в противен случай, ние сме една общественост, сподели за Българска телеграфна агенция кметът на Благоевград Илко Стоянов. Коментарът на градоначалника е по отношение на идното разкриване на македонски културен клуб в града.

Илко Стоянов уточни, че клубът се разкрива върху частен парцел и общината няма отношение. Получено е само уведомително писмо за идното разкриване. Уведомлението е от „ Сдружение за отбрана на съществени самостоятелни човешки права “.

До този миг не е имало напрежение в града, уповавам се и отсега нататък да няма и този клуб да не е мотив и да не е за основаване на напрежение, уточни Илко Стоянов. Той добави, че Благоевград е в „ отлично взаимоотношение с локалните управляващи на Република Северна Македония (РСМ), тъй като това е нашето равнище – на локална власт “. По думите му община Благоевград и общини от другата страна на границата работят по трансгранични планове.


Клубът ще бъде открит в неделя. Припомняме,че през 2019 година в Окръжен съд – Благоевград е формирано дело по искова молба на Окръжна прокуратура – Благоевград, по отношение на основаване на сдружението и задачите, които са набелязани пред него. В решението на съда се показва, че са налице предпоставки за преустановяване на сдружението с претекста, че част от дефинираните в устава му цели и средства за тяхното реализиране опонират на Конституцията на Република България. Делото е обжалвано и пред по-горни инстанции.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР