Благоевград. До Нова година ще бъде направено категоризиране на сечищата.

...
Благоевград. До Нова година ще бъде направено категоризиране на сечищата.
Коментари Харесай

Инж. Дамян Дамянов, Югозападно държавно предприятие: До Нова година ще бъде направено категоризиране на сечищата

Благоевград. До Нова година ще бъде направено категоризиране на сечищата. Това сподели шефът на Югозападно държавно дружество (ЮЗДП) инж. Дамян Дамянов по време на работна среща в предприятието с представители на Сдружение „ Югозапад “, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Пирин . Той уточни, че в писмо от сдружението до ЮЗДП са заложени няколко претенции - до влизане в действие на измененията в наредбата, в тръжните процедури да се заложат условия и документи, както следва: информация от Национална агенция за приходите за действително продадена модифицирана дървесина; информация от „ Местни налози и такси “ за заплатен налог сгради; условия към претендентите през миналата година да са преработили най-малко 50% от дървесината; искане на промени за локалните търговци; сортирането на асортиментите в долна и горна граница; категоризиране на сечища; специфични поръчки.
Инж. Дамянов означи, че електронните търгове за дървесина извършват напътствията на министерството, само че в този момент ще изчакат да видят смяната в наредбата, където това е разказано ясно. Инж. Василий Маринковски, началник-отдел в предприятието добави, че предлагането на Югозападно държавно дружество за смяна в плана за Наредбата за отдаване на действия, с която да се да се заложи условието най-малко 50% от дървесината от миналата година да е модифицирана, е включено в плана за документа. По думите му сега, в който наредбата стане факт с разпореждане на Министерски съвет, това ще бъде неотложно заложено във всички условия за провеждането на идващите процедури.
Снежана Паскалева, специалист в направление „ Връзки с обществеността “ към Югозападно държавно дружество, съобщи, че за тях е значимо да имат добра връзка и разговор с компаниите от дърводобивния и преработвателния бранш, които работят на територията на предприятието. Тя посочи, че това е третата такава среща, която организират. Паскалева сподели още, че измежду главните акценти на срещата ще бъде и нежеланието да се организират електронни търгове.
Натали СТЕФАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР