Благоевград. 72,5 млн. лв. е макрорамката на бюджета на Община

...
Благоевград. 72,5 млн. лв. е макрорамката на бюджета на Община
Коментари Харесай

Благоевград: 72,5 млн. лв. е макрорамката на бюджета на Общината за 2019 година

Благоевград. 72,5 млн. лева е макрорамката на бюджета на Община Благоевград за 2019 година. Това стана ясно по време на публично разискване на плана за бюджет и капиталова стратегия на Общината, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин . Проектът за бюджет и капиталова стратегия на Община Благоевград за 2019 година бе показан от зам.-кмета по икономическите въпроси Иво Николов. На събитието участваха още кметът доктор Атанас Камбитов и заместник-кметовете на Община Благоевград Зорница Кралева, инж. Емилия Тунева и Христина Шопова. В публичното разискване вземат участие още ръководителят на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков, общински съветници и жители.
Зам.–кметът Иво Николов добави, че за Община Благоевград са планувани от Централния бюджет 2,9 млн. лв. изравнителна дотация, 291 хил.лева за зимно поддържане и снегопочистване и 1,2 млн.лева за целева дотация за финансови разноски. „ Очакваните неданъчни доходи за 2019 година са в размер на 12,3 млн.лева, а от налози 10,5 млн. лева ”, сподели още Николов. Той добави, че главен приоритет за общината ще бъде запазването на ниските ставки на налозите и повишение на събираемостта.
В плана е заложена мярка за нарастване с 10% на средствата за заплати и осигурителни вноски от 2019 година, с което ще се обезпечи опция за увеличение на самостоятелните съществени месечни заплати на заетите във всички звена на бюджетна прехрана, въз основа на заеманата служба и оценките за постигнатите резултати.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР