Благодатният огън се спусна в храма на Гроб Господен (Църквата

...
Благодатният огън се спусна в храма на Гроб Господен (Църквата
Коментари Харесай

Чудото на огъня: Вярващи от православните църкви присъстваха на церемонията в Йерусалим

Благодатният огън се спусна в храма на Гроб Господен (Църквата „ Възкресение Христово “) в Йерусалим. Неръкотворният пламък слиза в Кувуклията – параклис в центъра на църквата, скриващ пещерата на Божи гроб, където има изключително почитана от всички християни плоча – под нея е било положено тялото на Иисус Христос. Досега в историята никой не е съумял да разкрие тайната на слизането на Благодатния огън, макар многочислените опити. Благодатният огън символизира светлината на Възкресението, вярващите го считат за реликва.

Преди слизането на огъня гръцкият православен патриарх Теофил III, дружно с представители на Братството на Божи гроб, монаси от Йерусалимската православна черква, три пъти обиколиха Кувуклията с великденски песнопения. Вярващите бяха допрени от чудото.

 
Без думи съм, даже не знам по какъв начин да го обясня, за пръв път виждам Светия огън. Чувствам се благословена от Бог.
Анджела Мануг – поклонничка 

Храмът на Божи гроб, както нормално за Велика събота, се извърши с богомолци. Поради засилените ограничения за сигурност бяха въведени и ограничавания за влизане в църквата – вътре бяха позволени единствено притежатели на пропуски, раздадени от църковни организации.

Стотици служители на реда наблюдават за реда по улиците на Йерусалим, а влизането в остарялата част на града е лимитирано. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР