Благодаря на вас, защото тази награда не е лична. Тя

...
Благодаря на вас, защото тази награда не е лична. Тя
Коментари Харесай

Вдъхновител на годината: Бъдете Човек на годината за някой друг

Благодаря на вас, тъй като тази премия не е персонална. Тя нямаше да се случи без вас, тъй като вие вършиме Euronews и се борите дружно с мен да върнем нормалността в публицистиката.

Това сподели основният редактор на Euronews Bulgaria Мария Стоименова, която получи премията Жена на годината в категория „ Медии “ на списание GRAZIA.

 
Тези награди са отдадени на смелите и мощни дами, само че аз няма да категоризирам единствено дами, тъй като в екипа имаме страхотни момчета, страхотни мъже. Иска ми се да не би трябвало да се бием в гърдите за това, че сме били смели и мощни, тъй като нашата специалност го изисква по този начин или другояче. И доста желая да върнем нормалността в нея.
Марина Стоименова, основен редактор на Euronews Bulgaria

Другата тематика е още по-важна – битката с домашното принуждение, сподели още Марина.

Много самонадеяно одобрих поканата за състезанието, тъй като това са моите води, въпреки всичко и книга съм написала по тематиката - „ Новата прическа на Вики “. Не съм спряла да се занимавам с това от години, да контактувам с дами и да им оказвам помощ, сподели Цветелина Цекова, която бе отличена като Вдъхновител на годината.

 
Чудех се какво да кажа на всички хора там и какво да ми е посланието. Осъзнах, че най-важното нещо, което желая да предам е, че ние би трябвало да си оказваме помощ като дами и освен като дами, а като хора. Тази връзка сред нас е свещена. Връзката сред човек и човек е нещото, което най-често оказва помощ на човек в неволя да се измъкне.
Цветелина Цекова

Това тласка човек да бъде по-смел, изключително в случай че виждаш пред себе си някой, който е съумял да го направи и той е там, с цел да те въодушеви и да ти покаже, че е допустимо.

Нещото, което постоянно ми е давало тласък и ми дава сили да приказвам на тази тематика е точно желанието да оказвам помощ на други в моята обстановка. Знам какво е – като че ли си в една изолираност, обособен от другите хора. Ти си самичък. Знам какъв брой е значимо някой да разчупи тези стени, които са към теб и да ти подаде ръка, която ти да можеш да хванеш, с цел да излезеш от тази тюрма, добави Цекова.

Ние като публицисти би трябвало да приказваме, да даваме думата на хората, които са минали през това. Запомних едно изречение на Цветелина, което в действителност доста ми повлия: „ Бъдете Човек на годината за някой различен “. Когато приказваме за домашно принуждение доста постоянно си представяме физическото. Има и психическо принуждение, което в доста случаи води до още по-сериозни вреди, сподели още Марина Стоименова.

Психическото принуждение е най-трудно преодолимото. Искам да кажа и че насилието не е единствено от мъже към дами, то няма пол. Просто чисто статистически се води, че има повече жертви дами, тъй като ние физически сме по-слаби. Но не е по този начин – има мъже, които са жертви, има и деца, които са жертви, има родители, които са жертви на децата си. Насилието има доста измерения. Молят човек на годината е моята майка. Тя постоянно ще бъде моят човек на годината, тъй като тя е дамата, която ме въодушеви на времето да направя крачката и да имам друг живот за себе си и за детето си, сподели Цветелина Цекова.

Тази година вие сте моите хора, пък сподели Марина към екипа на Euronews. “Важно е да има с кого да се бориш, когато имаш идея, а ние имаме идея. “

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР