Благодаря на лекарите, професионалистите по здравни грижи, санитарите, стоматолозите и

...
Благодаря на лекарите, професионалистите по здравни грижи, санитарите, стоматолозите и
Коментари Харесай

Борисов: Благодаря на медиците, които нямат почивен ден

Благодаря на лекарите, експертите по здравни грижи, санитарите, стоматолозите и фармацевтите, за които през последната година нямаше почивен ден. Това написа министър председателят Бойко Борисов в профила си във фейсбук във връзка Световния ден на здравето.

„ Поздравявам здравните служащи за професионалния им празник. Благодаря на лекарите, експертите по здравни грижи, санитарите, стоматолозите и фармацевтите, за които през последната година нямаше почивен ден. Но с доста човещина и професионализъм те се оправиха. Скърбим за медиците, които изгубиха борбата с заболяването. Бог да ги елементарни! “, уточни Борисов.

„ Пандемията към момента не е завършила, само че с дейното присъединяване на всички, процесът на имунизация напредва и съм сигурен, че скоро ще успеем да се преборим с ковид. Осигурени са задоволително защитни средства, ваксини и медикаменти. Работещите на първа линия получават спомагателни 1000 лв. към заплатите си “, съобщи той.

„ Работата на медиците след края на пандемията няма да спре. Затова работим и за подобряването на цялата здравна система. Модернизирахме незабавната помощ с нови над 290 коли за спешна помощ. В цялата страна се ремонтират лечебни заведения, поликлиники и здравни центрове. Създадохме Централизирана електронна система за закупуване на лекарствени артикули за потребностите на лечебните заведения. За облекчение на медицинския личен състав и пациентите развихме и електронното опазване на здравето.

Убеден съм, че и новото държавно управление ще продължи по същия метод да подкрепя здравните служащи. Още един път благодаря и цветущ празник! “, добави той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР