Благодаря на двете страни за водещата им роля за прилагането

...
Благодаря на двете страни за водещата им роля за прилагането
Коментари Харесай

България и Румъния са част от Шенген, трябва най-накрая да ги допуснем, призова председателят на ЕК

Благодаря на двете страни за водещата им роля за използването на положителни практики за убежището и връщането, акцентира Урсула фон дер Лайен

" Засилихме отбраната на границите си. Европейските институции задълбочиха съдействието си с страните членки. Искам да благодаря по-специално на България и Румъния за водещата им роля за използването на положителни практики за убежището и връщането. Те го потвърдиха - България и Румъния са част от нашето Шенгенско пространство. Нека ги допуснем в него без да се бавим повече ", съобщи по време на годишната си тирада за положението на Европейски Съюз председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

" След по-малко от 300 дни европейците ще отидат до урните да гласоподават, това ще бъде времето за избор на хората. Но ще е време да решат какво бъдеще и каква Европа желаят и младите. В кабинката те ще мислят за това какво е значимо за тях. Виждам визия за по-добро бъдеще, Европа би трябвало още веднъж да отговори на апела на историята - това стартира със спечелването на доверието на европейците и през тези 300 дни би трябвало да довършим работата ", съобщи още Урсула фон дер Лайен.

" Съюзът ни през днешния ден отразява фантазиите за бъдеще след Втората международна война, бъдеще, в което народи, демокрации и нации ще работят дружно за шерване на мира и благоденствието. Хората имаха вяра, че Европа е отговорът на апела на историята. Искам да благодаря на Народното събрание за водещата му роля. Когато застанах пред вас през 2019 година с програмата си за екологична, цифрова и геополитическа Европа, знам, че някои имаха подозрения. Това беше даже преди светът да бъде преобърнат от световната пандемия и бруталната война на европейска територия. Но вижте къде е Европа през днешния ден ", уточни още Фон дер Лайен.

" Виждаме един геополитически съюз, който поддържа Украйна и се опълчва на експанзията на Русия, отвръща на самоувереността на Китай и влага в партньорство. Сега имаме Европейски зелен пакт, централен за стопанската система ни, невиждан по упоритости. Проправихме пътя за цифровия преход и станахме пионери в региона на онлайн правата. Имаме историческия инструмент Next Generation EU, сплотяващ вложения, промени в размер на 800 милиарда евро и създаващ почтени работни места през днешния ден и в бъдеще. Положихме основите на здрав съюз, като помогнахме за имунизирането на цялостен един континент и на огромни елементи от света. Започнахме да ставаме по-независими и в браншове от сериозно значение - енергетика, интегрални схеми, първични материали ", акцентира ръководителят на Европейска комисия

" Благодаря ви за иновационната иноваторска работа в региона на равенството сред половете. Като жена това значи доста за мен. Приключихме досиета, за които мнозина смятаха, че ще останат блокирани вечно, като да вземем за пример директивата по отношение на дамите в управителните препоръки, както и историческото присъединение на Европейски Съюз към Истанбулската спогодба. С директивата за прозрачността в заплащането, превърнахме в правна форма главния принцип, че равния труд заслужава равно възнаграждение. Не съществува нито един мотив за какво за един и същи тип работа една жена получава по-малко от един мъж, само че работата ни надалеч не е завършила и би трябвало да продължаваме да се стремим към прогрес ". Парламентът поддържа битката с насилието над дамите и бих желала да превърнем в правна норма различен главен принцип - не значи не. Не може да има същинско тъждество, в случай че дамите не живеят без принуждение. Благодарение на Народното събрание, на държавите-членки и на екипа ми от комисари, ние изпълнихме над 90% от политическите насоки, които показах през 2019 година ", добави още в речта си Фон дер Лайен.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР