Благодарствено писмо до директора на ОДМВР във Велико Търново ст.

...
Благодарствено писмо до директора на ОДМВР във Велико Търново ст.
Коментари Харесай

Млада търновка благодари с писмо до директора на полицията за намерен и върнат портфейл от полицай

Благодарствено писмо до шефа на ОДМВР във Велико Търново ст. ком. Димитър Машов изпрати 20-годишната Ива Иванова. Повод за сърдечната признателност на младата търновка е откритият и върнат от пътен служител на реда от Велико Търново неин портфейл с огромна сума пари и персонални документи.

Неприятният случай се случил на 5 октомври тази година. Раничката, която носила, се скъсала и портмонето й очевидно изпаднало от нея, без да усети. Девойката схванала за неналичието на портфейла много по-късно и съумяла единствено да блокира двете си дебитни карти.

„В портмонето имаше 1000 лв. и две дебитни карти, в едната от които – 5000 лв.. Това бяха всички мои спестявания от работа на морето“, споделя Ива Иванова.

Момичето приключило през 2017 година Професионалната гимназия по туризъм, в паралелка „Ресторантьорство“ и работило цялостен сезон в Черноморец по специалността. Освен това в портфейла й били и персоналната й карта, и шофьорска брошура. Вечерта на същия ден, към 22 часа, от полицията звъннали на обезверената Ива и я поканили да пристигна да си прибере портфейла.

Личната движимост на момичето пък разкрил 28-годишният старши инспектор Георги Василев от „Пътна полиция“ към Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в остарялата столица. Той се прибирал след тежка 18-часова работа и по случайност минал през същия парк. Тъй като в персоналните документи нямало телефонен номер за връзка, почнали да търсят контакт с Ива посредством компютърната база данни на Министерство на вътрешните работи.

„Откритите телефони на сестра ми и родителите ми не били актуални“, споделя още девойката, която е родом от свищовското село Овча могила, само че нали са служители на реда, съумяха да ме откирят посредством вуйна ми“, споделя момичето.

Ива Иванова незабавно отишла до полицията и описала тъкмо типа на портфейла и какво съдържа, след което си го получила назад. Дни по-късно, разчувствана и впечатлена от благородната постъпка на младия служител на реда, тя написала благодарствено писмо до неговия шеф и персонално го занесла в регионалната дирекция във Велико Търново. Георги Василев пък получил джука признателност пред своите сътрудници.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР