Благодарим Ви за това, което правите за хората. Вашите дела

...
Благодарим Ви за това, което правите за хората. Вашите дела
Коментари Харесай

Отговорността за актуализацията на бюджета вече е на парламента

Благодарим Ви за това, което вършиме за хората. Вашите каузи заслужават дълбока благодарност.  С тези думи служебният министър председател Стефан Янев се обърна към пожарникарите, взели участие в погасяването на горските пожари в област Благоевград и в Република Северна Македония.

В благоевградското село Габрово министър председателят приветства смелите момчета и девойки за човещината, за солидарността и съпричастността. Министър-председателят посочи значимостта на задачата на чиновниците на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ - Министерство на вътрешните работи, на военнослужещите от Българската войска, на представителите на горските стопанства и на доброволците, взели участие в преодоляването на бедствената обстановка. „ Това са каузи, които заслужават дълбока благодарност. Уверен съм, че оказаната поддръжка ще получи висока оценка както от страна на българските жители, по този начин и на жителите на РСМ “, уточни още министър председателят. 

Във връзка с медийни въпроси по отношение на актуализацията на националния бюджет министър председателят Стефан Янев беше безапелационен, че служебното държавно управление е изпълнило своя ангажимент по този основен за страната въпрос и отговорността към този момент е на Народното събрание. „ Задължение на народните представители е да дебатират и да решат до каква степен този план на актуализация на бюджет е съответен или по тяхно предпочитание да го трансформират и да вървим напред. Процедурата е спазена. В последна сметка отговорността, тежестта на решението е в самото Народно заседание “, акцентира министър-председателят. Той посочи значимостта да бъде обновен бюджетът, с цел да продължи финансовата помощ на страната към медицинския личен състав, към бизнеса и към жителите. Стефан Янев изрази убеденост, че политическите партии са наясно с тяхната отговорност и ще намерят метод да изпълнят своя ангажимент, с цел да може страната да разполага с нужните средства в отговор на провокациите пред страната. 

По отношение на засиления мигрантски напън към Европа министър-председателят Стефан Янев означи, че българските управляващи наблюдават деликатно обстановката в Афганистан и към този момент е основана нужната организация за усилване на защитата по границата. Тази заран министър председателят организира среща с представители на граничните служби в  региона на Петрич и бе установено повишение на броя имигранти, които пресичат незаконно границата.

„ Партиите осъзнават нуждата от съсредоточаване на напъните, в това число и спомагателен бюджет за съответните служби, които директно се занимават с тази активност “, означи министър председателят Стефан Янев. Той разгласи, че в съгласуваност с нашите европейски сътрудници страната ни е в подготвеност да окаже подпомагане при възможна евакуация на 11 български жители, работещи в Афганистан.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР