Благодарим ти, Нургюл! Ти си нашата гордост!“ – с тези

...
Благодарим ти, Нургюл! Ти си нашата гордост!“ – с тези
Коментари Харесай

Крепча посрещна с почести своята сияйна роза Нюргюл Салимова

" Благодарим ти, Нургюл! Ти си нашата горделивост! “ – с тези думи, изписани на транспарант, локалните хора посрещат в родното село Крепча шахматистката Нургюл Салимова, съобщи БНР с позоваване на Българска телеграфна агенция. С второто си място на Световната купа по шахмат за дами в Баку младата ни сънародничка накара света да заприказва за нея и за България. Тя направи съгражданите си горди и ги извърши с страсти при завоюването на сребърния орден.

Тази вечер Крепча я посреща като победителка, чества годините на безрезервен и твърдоглав труд на Нургюл Салимова, нейната невзискателност, разум, старание и човещина, с които тя пленява. Тя се отличава със себеотдаване и неизменност – качества, които са залог за победи.

„ Нямам желание да се състезавам под непознат байрак. Надявам се, нещата във федерацията да се оправят. “ - сподели Салимова пред медиите.

Стотици хора от региона и района се стекоха, с цел да я поздравят. Шахматистката бе обсипана с цветя, с рисунки с облика й от дребни художници, със стихове за нея. Тя получи в подарък две стихотворения, написани за нея, защото с представянето си е въодушевила създателите - Златина Ганева и Ахмед Емин Атасой. В своя стих Атасой назовава девойката от Крепча „ момичето на света “.

„ Аз не играя шах за първи път. Играла съм хиляди шампионати и съм печелила. За моя изненада този шампионат стартира да се отразява доста късно в медиите – когато стигнах четвъртфинал, полуфинал. Смятам, че същата поддръжка трябваше да я имам още от първия кръг, защото съм в Топ 40 в целия свят. Надявам се, че отсега нататък ще продължи. “ - разяснява Нургюл Салимова.

Шахматистката ни с име на цвете бе поздравена с осъществяване от танцов състав от Попово и от стотици свои съграждани. Нюргюл значи " сияйна роза ".

Припомняме, при завръщането си у нас Салимова беше посрещната на границата от евродепутата Илхан Кючук.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР