Благодарение на усилията на госпожа Фандъкова и на Столична община

...
Благодарение на усилията на госпожа Фандъкова и на Столична община
Коментари Харесай

Министър Ангелов с последна информация за мерките и ваксинирането срещу К-19

Благодарение на напъните на госпожа Фандъкова и на Столична община в София натискът върху здравната система бе овладян. Това съобщи проф. Костадин Ангелов, който се срещна на място с организацията и метода на работа на първия в страната краткотраен изнесен профилиран кабинет за имунизации против COVID-19.

Заедно с него бе и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова и шефът на „ Пирогов” проф. Асен Балтов и шефът на столичното РЗИ доктор Данчо Пенчев.

"Благодарение на Столична бяха разкрити 11 коронавирус зони, като това изискуем персонално на напъните на госпожа Йорданка Фандъкова и с помощта на тази самодейност потока от пациенти беше следен и даде въздух на лечебни заведения ", съобщи здравният министър.

Той добави, че проектът за имунизация към този момент е признат, като жителите, които желаят да се имунизират, в случай че има опашка, е планувано да няма скупчване, ще има място къде да седнат, да получат информация от осведомителните табла, две кола за спешна помощ, имунизационни кабинети, а при пораждане на незабавна здравна потребност, пациентът ще бъде превозен.

"Организацията в столицата е направена при високо равнище и при нужда на още центрове има подготвеност да открием още два такива, пред хипермаркети ", добави той.

Екип на здравното министерство ще търси отговори на всички въпроси на жителите и да бъдат оптимално осведомени.

"Вече е подготвен логаритъмът на така наречен пътна карта на имунизационния развой, която включва логистиката и организацията на кабинетите за имунизация. В страната ще бъдат разпределени 47 мобилни екипа за имунизация. Те ще разполагат с всичко належащо за имунизацията против COVID-19.

Първата фаза на имунизиране ще се направи в лечебните заведения на медицинския личен състав, към 33% са декларирали предпочитание. „ В положението, в което се намираме, този развой е нормален”, уточни той.

Към момента знаем, че има ваксини, които се слагат двукратно и такива, които се слагат еднократно.

Срещите и диалозите, както с лекарите по този начин и с министрите не стопират, с цел да се направи най-хубавото във връзка с ограниченията и какъв брой те могат да бъдат разхлабени. Ще упорствам ограниченията да останат задоволително твърди, с цел да подсигуряват понижаване на натиска върху здравната система, надзор върху болестта и здрави българи ", акцентира той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР