Благодарение на разузнавателната работа Украйна е наясно какво замисля врагът

...
Благодарение на разузнавателната работа Украйна е наясно какво замисля врагът
Коментари Харесай

Зеленски: Киев е наясно какви коварни планове крои врагът

Благодарение на разследващата работа Украйна е наясно какво замисля врагът и по какъв начин да му отговори - както на сушата, по този начин и в Черно море.Това съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски във видеообръщение към нацията, представено от " Укринформ ".

" Днес чух разследващи отчети - от шефа на военното разузнаване Буданов и ръководителя на Службата за външно разузнаване Литвиненко. Благодаря и на двете ни служби - и на всеки един, който служи там, на първо място за обстоятелството, че Украйна е наясно и ще знае какво крои врагът и по какъв начин би трябвало да отговорим - вярно и мощно. И на сушата, и в Черно море ", акцентира Зеленски.

Военното разузнаване на Украйна заяви, че Русия е натрупала към 870 ракети, в това число 115 високоточни, създадени през октомври, за бъдещи удари по Украйна.

Кремъл съобщи в понеделник, че материалът на Washington Post, чеполковник Роман Червински, върховен украински боен офицер с дълбоки връзки с разследващите служби на Украйна, е координирал офанзивата против съветските газопроводи " Северен поток ", е изключително обезпокоителен, като се има поради и изказванието на вестника, че президентът на Украйна не е знаел за плануваната интервенция, оповестява Ройтерс, представен от news.bg. Но до момента никой не е поел публично отговорност за гърмежите през септември 2022 година, които избухнаха край датския остров Борнхолм и скъсаха три от четирите линии на газопроводите, които би трябвало да доставят съветски газ за Европа.

Русия неведнъж е заявявала, без да дава доказателства, че Западът стои зад гърмежите на " Северен поток " - изключително Съединените щати и Англия, само че и двете страни отхвърлят да са забъркани.

Независимо от това проверяващият публицист Сиймор Хърш заяви, че водолази от американския флот са унищожили тръбопроводите, само че отчетът беше отритнат от Вашингтон с съответни претекстове.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР