Благодарение на програмата в София вече са родени 31 деца,

...
Благодарение на програмата в София вече са родени 31 деца,
Коментари Харесай

Още 13 двойки са одобрени за финансиране по инвитро програмата на Столична община

Благодарение на програмата в София към този момент са родени 31 деца, от които девойките са 13, а момчетата – 18

Документите на 13 от двойките бяха изцяло комплектовани и утвърдени, въз основа на показаните от тях медицински проучвания и информации. Това съобщи зам.-кметът на София по финанси и опазване на здравето Дончо Барбалов.

Общо 18 заявки за включване в Програмата на Столична община за финансиране на инвитро процедури с донорски яйцеклетки бяха прегледани на последното съвещание на специфичния Програмен съвет. Останалите 5 претенденти се постанова да внесат в допълнение медицински документи или удостоверения за погасени данъчни отговорности, каквито са условията по Правилата на програмата.

Председател на Програмния съвет е зам.-кметът по финанси и опазване на здравето Дончо Барбалов, а членове са шефът на дирекция „ Здравеопазване “ доктор Моника Чеуз, представители на Правна дирекция към Следствен отдел към окръжна прокуратура, акушер-гинеколози от двете общински АГ лечебни заведения „ Св. София “ и „ Шейново “ и общински съветници от другите политически групи.

Общинската инвитро стратегия с донорски яйцеклетки бе открита по самодейност на кмета Йорданка Фандъкова в края на 2015 година Всяка година Столична община планува в бюджета си по 70 000 лева за финансиране на инвитро процедури. От всички кандидатствали фамилии, над 150 двойки са били утвърдени от Столична община. Благодарение на програмата в София към този момент са родени 31 деца, от които девойките са 13, а момчетата – 18.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР