Благодарение на холивудската си кариер Брад Пит е един от

...
Благодарение на холивудската си кариер Брад Пит е един от
Коментари Харесай

Успехът им е в кръвта - какво знаем за по-малкия брат на Брад Пит

Благодарение на холивудската си кариер Брад Пит е един от най-известните мъже в света. Неговият по-малък брат - Дъг Пит, може и да не се занимава с актьорство, само че това надалеч не значи, че няма с какво да бъде известен. Дори в противен случай.
 Шайло Джоли-Пит и желанието й да върви по стъпките на татко си Брад Пит
По стъпките на Брад Пит - какви са проектите на Шайло

Анджелина май ще остане разочарована

56-годишният Дъг Пит е същински сполучлив мъж за образец. Той е бизнесмен и човеколюбец с богат житейски и професионален опит. Ето седем забавни обстоятелството за него, подбрани от Hello.

Основател на организации

През 1991 година Дъг Пит основава благотворителната организация Care to Learn, която се концентрира върху даването на съществени запаси на деца в небогати региони. Цел са битката с глада и обезпечаването на по-добри хигиена и здраве. Другата компания, на което е създател, е софтуерната ServiceWorld Computer Center.
 Снимка 660013

Отдаден брачен партньор и татко

Дъг Пит е женен за брачната половинка си Лиза Пит към този момент над тридесет години. Заедно имат три деца: Ландън, Сидни и Рейгън. Любопитно е и по какъв начин е станало предлагането за брак. Предприемачът се е възползвал, че е било Великден, като е скрил годежния пръстен в пластмасово яйце измежду други шоколадови такива в обща кошница. По думите на брачната половинка му Лиза тайната на техния сполучлив и дълготраен брак се крие във вярата им.
 Снимка 660011

Въпросът, който постоянно получава

През 2012 година в изявление за Nova FM Дъг Пит издава, че въпросът, който постоянно му задават, е обвързван точно с брат му. " Оценявам интереса, разбирам за какво хората желаят да питат за него, само че знаете ли, давам отговор на еднакъв въпрос от 25 години ", добавя предприемачът. След това изяснява, че когато го питат това, той просто към този момент дава отговор автоматизирано, без да се замисля.

Той е и фотожурналист

Освен всичко останало, с което се занимава, Дъг Пит е и фотожурналист. Негови фрагменти са оповестени и изложени в голям брой галерии. На World May Hear Awards Gala 2011 в Сейнт Пол, Минесота, той получава премията за филантропично водачество за подпомагането на фондацията в задачата ѝ за Танзания. Сред другите носители на премията се подреждат президентът Бил Клинтън и актрисата Марли Матлин. Дъг Пит продава фотосите си на събитието в интерес на организацията.
 Снимка 660012

Филантропска активност

За различен филантропичен план през юли 2013 година той се сплотява с NFL. Целта е да бъдат събрани средства за разнообразни начинания за обезпечаването на чиста вода в Африка. През 2016 година е основан и Waterboys.org - самодейност за обезпечаването на вода за общностите в Източна Африка. Дъг Пит я започва с поддръжката на Chris Long Foundation. Заедно със самия Крис Лонг употребяват връзките на играчи от NFL със състезатели и почитатели, с цел да финансират планове на Waterboys в Африка.

Посланик на благосклонност

През април 2010 година президентът на Танзания удостоява Дъг Пит с купата " Посланик на благосклонност за Обединена република Танзания ". Като дипломат, той работи с неправителствени организации, компании и религиозни организации, които желаят да вършат бизнес или да осъществят филантропични партньорства в Танзания.
 Брад Пит и насилието над Анджелина Джоли - новите обвинявания, които получи артистът
Години физическо принуждение - новите разкрития на Анджелина Джоли

Обвиненията не стопират

Инициатор на първото благотворително нанагорнище и втурване с колело по връх Килиманджаро

Дъг Дъг и WorldServe International обезпечават позволение за спускането с планински колела по най-високия връх в Африка - Килиманджаро. Изкачването и спускането с колела лишава 7 дни на всички 18 участници, които се включват. Чрез благотворителното предизвикателство е обезпечена чиста вода за над 150 000 танзанийци.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР