Благодарение на финансовата и експертна помощ от Европа, включително и

...
Благодарение на финансовата и експертна помощ от Европа, включително и
Коментари Харесай

Валентин Радев: Натискът върху границата на България е намалял със 70%

Благодарение на финансовата и експертна помощ от Европа, в това число и от България, все още към 7300 души са били върнати в страните по генезис от либийските управляващи.
Оценката на италианския вътрешен министър за понижаване на натиска по Средиземноморието разяснява и министър Валентин Радев след полемиките в Европейски Съюз по въпроси за положението на миграционните процеси.
Той дефинира това като доста добър знак и напомни, че през последните месеци със 70% е намалял и натискът върху нашата граница вследствие на напъните, положени от българските управляващи, финансовата помощ от Европейски Съюз, както и на построеното краткотрайно инженерно оборудване на българо-турската граница.
След секване на маршрута през Балканите, и с присъединяване на НАТО, в България отчитаме прочут напън през Черно море, само че той е доста дребен – уточни министър Радев и акцентира, че доста добре работи съглашението сред Турция и Европейски Съюз, в това число и на двустранна основа: Успяваме да задържаме незаконни мигранти, даже и в интернационалните води, при опит да стигнат Румъния, които връщаме и Турция приема незабавно. По същия метод се действа по отношение на всички тези, на които е било отказано леговище или протекция.
В подтекста на разискванията на въпросите за битката с тероризма българският вътрешен министър изрази задоволеност от конкретността на диалозите, общата угриженост и устрема за взаимен отговор на това събитие. Министрите на вътрешните работи от Европейски Съюз са дискутирали и опциите за ограничение на радикализацията, както и основната роля, която има обменът на информация сред страните. „ България е измежду страните, които реализира деен продан на скъпа и качествена информация, и това е измежду фокусите в работата ни “, акцентира министър Радев.
Вътрешният министър изрично отхвърли изказванията за корупционни практики по границата и заяви, че по отношение на тях е дал на вниманието на депутатите в Европейския парламент настоящи данни. Той напомни също, че в защитата на българските граници от началото на годината са се присъединили 1029 представители на Фронтекс, единствено на българо-турската граница са работили 664 души. „ Няма нито един сигнал за нечовешко държание или други укоряващи сигнали от представители на партньорски служби, които ни оказват помощ “, съобщи Радев.
Министърът на вътрешните работи употребява опцията да поздрави българските пожарникари с професионалния им празник – 14 септември, и още веднъж показа мнението, че е належащо повишение на заплатите на всички чиновници на Министерство на вътрешните работи. „ Дебатите в Съвета за обществено партньорство са по кое време и по какъв начин това да бъде направено. На едно мнение сме, само че е значимо дейностите да бъдат премислени и обвързани с политики “.
Министър Радев разяснява и различен настоящ въпрос за страната ни от последните седмици. „ Уверен съм в професионализма и потенциала на експертния екип. Те работят по разпоредбите, под управлението на прокуратурата “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР