Бизнесменът Велико Желев излиза от ареста срещу парична гаранция от

...
Бизнесменът Велико Желев излиза от ареста срещу парична гаранция от
Коментари Харесай

Пускат Велико Желев от ареста срещу 20 хиляди лева

Бизнесменът Велико Желев излиза от ареста против парична гаранция от 20 хиляди лв.. Това оповестиха от прокуратурата и показаха, че няма данни за заплаха той да се укрие или да извърши ново закононарушение.

Държавното обвиняване е наложило на Желев възбрана да напуща страната.

Вчера прокуратурата обвини Желев за това, че на 24 февруари в офиса на Желев на бул. „ Цар Освободител “ в София, за да набави за себе си и другиго имотна полза, е направил опит да принуди различен човек посредством мощ. Нанесени са удари в региона на лицето и тялото, се споделя в обвиняването. Целта била Б. А. да поеме имуществено обвързване посредством сключване на записи на заповеди и разходни ордери на обща стойност от 68 хиляди лв.. Нанесена е и лека телесна щета, а действието е осъществено от повече от две лица.

От прокуратурата показаха, че четири дни след случая, откакто полицията се е заела със случая, от съда е поискано позволение за осъществяване на претършуване и изземване на четири адреса в София и Варна. Съдът е разрешил.

Така се стига до обиска на 6 март, а през вчерашния ден делото бе изпратено в градската прокуратура, която разпореди нови дейности по следствието, чрез които са събрани нови доказателства и е направена инспекция на към този момент събраните доказателства. Разпитани са очевидци, назначени са експертизи.

След новите дейности на полицията от там споделиха, че принудата не е в степен, която да обосновава искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение.

Според държавното обвиняване няма действителна заплаха Желев да се укрие, защото е с открита идентичност и адрес, на който обитава и надлежно може да бъде свикан във всеки един миг за потребностите на наказателното произвеждане. Не са събрани доказателства от проверяващ служител на реда, че съществува действителна заплаха обвиненият да извърши ново закононарушение, дотолкоз доколкото не е осъждан.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР