Бизнесменът сър Джим Ратклиф ще придобие миноритарен дял от Манчестър

...
Бизнесменът сър Джим Ратклиф ще придобие миноритарен дял от Манчестър
Коментари Харесай

Най-богатият британец придобива Ман Юнайтед следващата седмица

Бизнесменът сър Джим Ратклиф ще придобие миноритарен дял от Манчестър Юнайтед през идната седмица, заяви ББС, представен от Българска телеграфна агенция.

71-годишният Ратклиф, който е химически инженер по обучение и сега е най-богатият британец, ще заплати 1,25 милиарда лири, с цел да придобие 25 % от акциите на " алените дяволи ".

Той ще вложи и спомагателни 245 милиона лири за възстановяване на клубната инфраструктура, най-много по реновиране на стадион " Олд Трафорд ". 

Ратклиф има предпочитание да придобие мажоритарен дял от 20-кратните първенци на Англия и ще продължи диалозите с банковата група Рейн, която съставлява актуалните притежатели семейство Глейзър. Американската фамилия към този момент отхвърли предложение на катарския шейх Джасим за закупуването на целия клуб, защото желае да резервира част от акциите.

Според ББС договорката няма да бъде приключена в понеделник, защото за тогава е планувано погребението на клубната легенда сър Боби Чарлтън.

След завършване на договорката се чака в ръководството на клуба да влезе сър Дейв Брайлсфорд. Той е някогашен началник на Британското колоездене и сегашен състезателен шеф на Инеос - химическият колос, благосъстоятелност на Ратклиф, който има собствен тим в професионалното колоездене и е притежател на френския футболен клуб Ница.

Под управлението на Брайлсфорд английски колоездачи завоюва шест пъти Обиколката на Франция в интервала от 2012 до 2018 година.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР