Бизнесменът Пламен Бобоков отива на съд, съобщи БНТ. Окръжната прокуратура

...
Бизнесменът Пламен Бобоков отива на съд, съобщи БНТ. Окръжната прокуратура
Коментари Харесай

Пламен Бобоков отива на съд заради антиките

Бизнесменът Пламен Бобоков отива на съд, заяви Българска национална телевизия. Окръжната прокуратура в Русе е завършила досъдебното произвеждане по дело за незаконно държане на археологически обекти.
На 30.11.2020 година като обвинен по делото бе притеглен Пл.Б., на 52 година, от гр. Русе, се споделя в известието на прокуратурата.
 Заради Бобокови: Плащания, свързвани с Пеевски, ще проверява Сенатът на Съединени американски щати Заради Бобокови: Плащания, свързвани с Пеевски, ще проверява Сенатът на Съединени американски щати
" В момента Комисията за вътрешна сигурност на Сената на Съединени американски щати проверява опита на Пеевски да прикрие противозаконни заплащания от медиатори, за...
При са открити и конфискувани 50 броя археологически обекти – 48 броя върхове на стрели от желязо и 2 броя върхове на копие от желязо. Материалите за тях са отделени от делото на Специализираната прокуратура и са изпратени по подготвеност на Окръжна прокуратура – Русе, в чийто регион са държани обектите.
Обвинението против Бобоков е за закононарушение по член 278, алинея 6 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване отнемане от независимост до 6 години и санкция от 3 000 до 15 000 лв., като съдът може да наложи и конфискация до 1/2 от имуществото на отговорния и отнемане от права. Предметът на закононарушението се лишава в интерес на страната.
Разследването е извършено от екип от следователи в Окръжния следствен отдел към Окръжна прокуратура – Русе. Спрямо обвинения е взета мярка за неотклонение " Подписка “. По искане на Окръжна прокуратура – Русе, с определение на Окръжен съд – Русе, са наложени и обезпечителни ограничения за осъществяване на наказванията санкция и конфискация.
На 30.12.2020 година делото е импортирано за разглеждане в Окръжен съд – Русе с обвинителен акт. По време на следствието са осъществени и са признати експертните изводи. По делото са назначени съществена и спомагателна съдебно-археологическа експертизи. От заключенията им се открива, че откритите и конфискувани обекти съставляват движими културни полезности, според член 7 от Закона за културното завещание. Датирани са като късноантични и средновековни и имащи историческа стойност. Те са достоверни, цели, относително добре непокътнати и не съставляват всеобщ материал по смисъла на закона.
 Нови обвиняване против Пламен Бобоков, обвързвано с археологически полезности Нови обвиняване против Пламен Бобоков, обвързвано с археологически полезности
Три са към този момент обвиняванията против Пламен Бобоков. Новата наложена мярка е " подписка ", откакто Окръжна прокуратура в Русе е повдигнала обв...
Очаква се насрочване на разпоредително съвещание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР