Бизнесменът Петър Чакманов и съпругата му дариха билирубинометър за изследване

...
Бизнесменът Петър Чакманов и съпругата му дариха билирубинометър за изследване
Коментари Харесай

Бизнесмен дари апаратура на неонатологията в Монтана

Бизнесменът Петър Чакманов и брачната половинка му подариха билирубинометър за проучване на пациенти на отделението по неонатология в болничното заведение в Монтана, оповестиха от здравното заведение. С апарата, с величина колкото мобилен телефон, се изследва неинвазивно билирубина в кръвта.
Измерването е извънредно щадящо, без убождане и без болежка, като апаратът защипва леко ушната мида и незабавно регистрира равнището на този индикатор. Той е доста значим в диагностицирането на следродилна жълтеница и други патологии, дава опция за неведнъж следене като съкратява доста пътя до слагане на диагноза.
Дарителите не са свързани с Монтана. Те изясняват решението си да създадат тази доброта тъкмо тук с това, че имат три дребни внучета и били чули прелестни мнения за отделението в Монтана от свои познати лекари.
Апаратът билирубинометър коства сред 10 и 11 хиляди лв. в другите компании. Досега болничното заведение не е разполагала с подобен уред и се постанова да се взема кръв от вената на новородените.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР