Бизнесменът Николай Банев и съпругата му Евгения са били арестувани

...
Бизнесменът Николай Банев и съпругата му Евгения са били арестувани
Коментари Харесай

Николай Банев и съпругата му Евгения са арестувани във Франция

Бизнесменът Николай Банев и брачната половинка му Евгения са били задържани във Франция през днешния ден, оповестява " Хоризонт ", като се базира на два самостоятелни източника в службите.
 Прокуратурата проверява приватизирания цех Полимери
Арестът е сбъднат на територията на Париж и е осъществен въз основа на европейска заповед за арест на двамата, търсени от българските управляващи. Акцията е на парижката полиция.

По-рано през днешния ден стана ясно, че прокуратурата претърсва офиси на приватизирания цех " Полимери ", който беше собственотс на семейството Баневи, само че по-късно продаден. През 2012 година заводът беше разгласен в неплатежоспособност. Последваха години на занемареност, белязани от повреди с рискови вещества, изоставени на площадката на предприятието и милиони вложени от страната, с цел да бъдат изнесени от страната, напомня БНР.

Миналата година след посещаване в завода " Полимери ", министър председателят Бойко Борисов разгласи приватизацията му за " разбойническа ". Разказа, че е приказвал с основния прокурор Сотир Цацаров и прокуратурата ревизира приватизацията на завода.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР