Бизнесменът Красимир Дачев е завел дело срещу промоутърите Ленарс Гудрум

...
Бизнесменът Красимир Дачев е завел дело срещу промоутърите Ленарс Гудрум
Коментари Харесай

Бг бизнесмен съди промоутъри, обещали Бритни Спиърс да пее у нас

Бизнесменът Красимир Дачев е завел дело против промоутърите Ленарс Гудрум и Брандън Алън за неизпълненото заричане да доведат за благотворителен концерт в София звезди като Снууп Дог и Бритни Спиърс.

Компанията „ Богата Америка “ поела уговорката да обезпечи артистите като отплата за издънката с привличането на имена от калибъра на Мик Джагър за гръмко обявения театър на стадион „ Васил Левски “ предишния октомври, написа "Монитор ".

Припомняме, че събитието бе позиционирано помпозно като „ римейк на българския Live Aid 85 от „ Уембли “, а в 10-часовата му стратегия с безотговорна лекост бяха забъркани звезди като фронтмена на The Rolling Stones, групата Earth, Wind and Fire, Бруно Марс и Джъстин Тимбърлейк.

Организатор на ивента, опровержителен на всякаква бизнес логичност (афишът бе разгласен през юли, а плеядата от звезди трябваше да се изсипе в България едвам на 1 октомври), бе фондация „ Мир за теб, мир за мен “ в лицето на Живко Ботев. Дачев като неин представител е пренесъл проблема с измамата на Гудрум и Алън в съда в Илиноис. Пред BG Voice той показва документи, от които излиза наяве, че е превел $350 000 задатък за хонорарите на Бритни и Снууп Дог.

За желанието си да притегли елита на шоубизнеса в София за най-големия благотворителен концерт в Източна Европа той платил над милион $ предишното лято, само че по този начин и не получил отговор от „ Богата Америка “. Брандън Алън обаче заречен, че ще докара други звезди, измежду които Снууп Дог и Бритни Спиърс. Концертът беше отсрочен, само че и това се оказало машинация.

„ Аз съм един елементарен представител на работническата класа, който повярва на тази хубава концепция за тези деца, които са останали сираци и които ги употребяват като щитове, както преди време във Виетнам. Никакъв комерсиален детайл нямаше, само че се оказа, че попаднах на измамници ", показа Дачев.

Той ще заведе и второ дело против представилия се за продуцент и музикален началник в Организация на обединените нации Робин ди Маджио. Заедно с Брандън Алън го завлекли с по един милион всеки като му подсигурили, че звезди като Джей Ло, Риана и Бионсе са дали „ устно удостоверение “ за уговорката си в София. Шест месеца след злополучно несъстоялият се концерт от „ Мир за теб, мир за мен “ открили, че въпросните американци са ги прецакали с компания за двойници и в действителност нямат действителни контакти с нито един от маститите музикални лейбъли.

В желае Дачев твърди, че с изключение на преведения задатък за възнаграждения той е направил още разноски по наеми на подиуми, капаро за стадион, хотел и превоз за над 2,5 милиона $, които също търси от обвинените.

Сега Дачев се надява, че американската правосъдна система ще донесе отмъщение за него и децата, за които е трябвало да бъде благотворителният концерт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР