Бизнесменът, който се прости с близо 1 млн. лева, откраднати

...
Бизнесменът, който се прости с близо 1 млн. лева, откраднати
Коментари Харесай

Нови разкрития за бизнесмена, ударен с 1 милион лева от бандита Валентин Леков

Бизнесменът, който се елементарни с близо 1 млн. лв., откраднати съгласно прокуратурата от бургазлията Валентин Леков, се занимава със строителство и дърводобив, написа Флагман бг.

Той е на 50 години с букви М.И., добре прочут е в Ямбол, само че никога не е в графата на сериозните бизнесмени в града.

М.И. не бил престъпно проявен, твърди се, че бизнесът му бил изцяло законен, дори неотдавна го проверявали Национална агенция за приходите, само че не е намерено нищо значително.

Ако имаше нещо подозрително към него, потърпевшият може би нямаше да подаде сигнал в полицията, а щеше да стартира лично следствие и да раздаде правораздаване.

Ямболският предприемач обаче е изцяло чист и уведомил полицията, откакто осъзнал, че е олекнал с близо милион лв.. 50-годишният мъж бил сигурен, че може да потвърди произхода на парите, единственото, което не се връзва е за какво е държал толкоз сериозна сума в дома си.

Стартирала е нова данъчна инспекция, само че съвсем несъмнено няма да се открият несъответствия.

Видът на набутаните в зазидания сейф в камината пари предизвикаха съществени мнения.

Припомняме, че съгласно описанията на обрания с изключение на много злато имало и 750 хил.лева, 50 хил.евро, 7 млн.виетнамски донги и 450 бразилски реала.

Левовата равноценност на виетнамските донги обаче е към 500 лв., а бразилските банкноти се равнявали са 130 лв., което подухва на мисли, че това са пари, останали му от екскурзии в тези две дестинации.

В същото време стана ясно, че Валентин Леков е отказал да спомага на следствието. До този миг не бил споделил нито дума.

Припомняме, че 900 хил.лева от удара на годината потънаха безследно.

Разследващите откриха едвам 57 хиляди лв. и част от златото при претърсването на 17 обекта. Точно тук е и тънкият миг в цялото обвиняване.

Ако не може да се потвърди, че е откраднал визираната сума, ще бъде съден единствено за 57-те хил.лева и присъдата, в случай че я получи, ще е доста по-малка. По закон е планувано от 3 до 15 години затвор.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР